RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STENGT: Har du planer om å reise til Grønmo (bildet) eller andre gjenbruksstasjoner for å kaste søppel, så bare glem det! Her er det streik. Bare de med tilhengeren full av hageavfall slipper inn.
STENGT: Har du planer om å reise til Grønmo (bildet) eller andre gjenbruksstasjoner for å kaste søppel, så bare glem det! Her er det streik. Bare de med tilhengeren full av hageavfall slipper inn. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Streik på Grønmo – her får du ikke levert søppelet ditt

De som nå kommer til gjenbruksstasjonen på Grønmo med tilhenger eller bagasjerommet fullt av søppel, blir skuffet.

GRØNMO: For om ikke de ansatte på gjenbruksstasjonene er i streik, er det lukkete porter.Dette skyldes plassmangel. For når containerne man kaster sortert søppel i er fulle, blir de ikke tømt, og dermed stopper det opp.

Streiken

Det er maskinistene ved Energigjenvinningsetaten som er i streik. Og når de ikke arbeider, forplanter problemene seg til all søppel-levering - nesten.

Du kan få levert hageavafall, for det regnes i denne forbindelse ikke som søppel - og det er lagringsplass.

LES OGSÅ: – Fullt mulig for kommunen å hente søppel

Annet søppel

Mange har sikkert allerede begynt å merke at det er ganske fullt i vanlige søppelkasser. Papir og glass blir tømt, men ikke alt annet søppel.

Og om man kommer til de forskjellige gjenbruksstasjonene på Grønmo, Brobekke, Grefsen, Sofienberg, Bentsehjørnet, Fredebsborg, Kampen og Pilestredet park, blir man stoppet av streikevakter.

Det eneste man kommer inn med er altså hageavfallet.

Lagring

Renovasjonsetaten har råd i uføret. Man kan lagre søppelet sitt kaldt og eventuet putte det i fryseren.

Vurderes

En liten trøst er at om streiken fortsetter, så er det et håp å hente hos smittevernoverlegen. Om det går på helsa løs, så kan Helse- og velferds vurdere de helsemessige konsekvensene.

Men inntil videre er det altså om å gjøre å lagre søppelet sitt, og det er ingen vits i å ta turen til Grønmo eller andre gjenbruksstasjoner.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere