RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

48 ansatte ved Rockefeller og John Dee går ut i streik lørdag.
48 ansatte ved Rockefeller og John Dee går ut i streik lørdag. Foto: ARKIVFOTO

Streik på John Dee og Rockefeller

Det blir streik på Rockefeller og John Dee fra og med lørdag kveld.

OSLO: Etter et dundrende nederlag for eierselskapet Auditorium AS i Arbeidsretten fredag blir det streik på de to scenene fra og med lørdag kveld.

Auditorium AS saksøkte tidligere denne uken Fellesforbundet, fordi de mente streiken – som opprinnelig skulle startet onsdag – var ulovlig. Men svaret fra Arbeidsretten er enstemmig – det er en fullt lovlig streik. Dermed tas 48 ansatte ved Rockefeller og John Dee ut i streik lørdag.

Bakgrunnen for streiken er at de ansatte krever tariffavtale. Auditorium har nektet å signere en slik avtale, fordi de mener den sentrale tariffavtalen, som foreligger per i dag, omfatter hotell- og restaurantbransjen og ikke konsertbransjen.

Tidligere denne uka gikk Auditorium ut og hevdet at de ønsker å starte arbeidet med å lage en egen tariffavtale for konsertbransjen.

BJØRNAR MOXNES (R): Boikott Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Tillitsvalgt Daniel Kvarstein mener eiersiden utviser dobbeltmoral når de både søker samarbeid og saksøker Fellesforbundet. Kvarstein sa til dittOslo tidligere denne uka at det var lite som tydet på en løsning mellom partene.

– Jeg synes vel det er et litt dårlig utgangspunkt å gå til sak mot Fellesforbundet, samtidig som de ønsker et samarbeid, sa han og påpekte at det var liten vilje til å signere en avtale fra eiersiden.

LES OGSÅ: – De viser ingen vilje til å signere

Lørdag vil altså streiken effektueres, men det er lite som tyder på at konserter blir avlyst foreløpig.

– Fellesforbundet vil starte streik på Rockefeller og John Dee fra arbeidstidens begynnelse lørdag. Det innebærer ikke noe annet enn at det er noen medlemmer som er i streik, og de vil stå ute som streikevakter. Jeg regner likevel med at stedene vil holde åpne, sier informasjonsansvarleg i Fellesforbundet Vidar Grønli til Nrk Østlandssendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere