RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streiker mot lærermobbing


ELEVSTREIK: Elevrådsleder Kaja Walsh forteller om lærere som mobber elever og en ledelse som ikke tar tak i problemene og bryter opplæringsloven. Torsdag streiket elevene på Holtet videregående skole.
ELEVSTREIK: Elevrådsleder Kaja Walsh forteller om lærere som mobber elever og en ledelse som ikke tar tak i problemene og bryter opplæringsloven. Torsdag streiket elevene på Holtet videregående skole. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Elvene på Holtet videregående gikk torsdag ut i en tre timer lang streik.

HOLTET: – Vi får mange tilbakemeldinger fra elever om at lærere mobber og kaller eleven dumme og overvektige. Det finner vi oss ikke i, sier Kaja Walsh som er elevrådsleder på Holtet videregående skole.De tre første skoletimene torsdag var elevene tatt ut i streik og oppfordret til ikke å stille i timen.


Elevene streiker fordi de mener lærere mobber elever, ledelsen henger ut enkeltelever og bryter opplæringsloven.

– Det må være lov til å si nei, nå er det nok. Jeg håper ledelsen nå skjønner at vi mener alvor og går inn og undersøker hva som pågår, sier Walsh.

REKTOR TILBAKEVISER PÅSTANDENE

– Dette er stygt

Elevene er opprørt på grunn av mobbingen, men dette er bare en av flere saker. I fjor skal skoleledelsen ha lagt ut et bilde av tre elever som gikk på skolen med teksten «Ikke bli som dem», på informasjonsskjermer på skolen, etter sigende for å hindre høyt fravær.

– Dette er veldig stygt

– Får fravær for dotur

Elevrådslederen mener også skolen konsekvent bryter opplæringsloven på to punkter.

– Hvis elever går på do i løpet av timen låses døra og de får ikke komme tilbake, så føres det fravær for timen. Dette er ikke lov, sier Kaja Walsh.

– Hvis noen kommer for sent møter de også en låst dør. Det er rom for dette i opplæringsloven, men da skal det gis et alternativt tilbud til disse elevene, og det skjer ikke, sier Kaja Walsh.

– Slutt på samarbeid

Kaja Walsh varslet elevene om streiken sent onsdag, og en time senere ble hun innkalt til assisterende rektor

– De syntes ikke noe om streiken, jeg fikk kjeft og de var tydelige på at dette var slutten på vårt samarbeid, sier Kaja som mener dette er betegnende på hvordan ledelsen håndterer saken.

– Ledelsen tror det er mitt vårt å henge dem ut, men det er det ikke. Vårt mål er å si at det ikke er greit at lærere mobber. Vi har en ikke fungerende ledelser. Vi har prøvd dialog, men det gikk tre måneder fra jeg ble valgt til elevrådsleder til jeg fikk snakke med rektor. Da jeg kom med kritikk ble dette avfeid som tull. Det er forferdelig at de oppfører seg på denne måten, sier Kaja Walsh.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere