*Nettavisen* Nyheter.

Streng straff etter eldreran

En 40 år gammel kvinne er dømt til åtte måneders ubetinget fengsel for å ha slått ned og ranet en 79 år gammel dame på Manglerud i fjor sommer.

Manglerud: Gjerningskvinnen fulgte etter den eldre kvinnen da hun vant penger på en automat ved Manglerud senter 21. juni 2005. Da de nærmet seg offerets leilighet, gikk raneren til angrep.

Slått og sparket

Offeret nektet å gi fra seg vesken, og ble dermed tildelt en rekke slag og spark. I tillegg skal hun ha blitt dyttet hardt mot en murvegg. Dette fant dommeren i følge saksdokumentene særdeles brutalt, og ga derfor den ustraffede 40-åringen en streng straff for det voldelige ranet. Stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, er glad for at denne typen kriminalitet får alvorlige konsekvenser for gjerningsmennene, og kan samtidig fortelle om en nedgang i denne typen kriminalitet i Manglerud politidistrikt.
- Vi har sett færre tilfeller i 2005 en vi gjorde i 2004. Dette er vi selvsagt veldig glade for, da dette er en type kriminalitet vi har jobbet hardt for å få bukt med, sier hun til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.