*Nettavisen* Nyheter.

Strenge straffer for dårlig sikt

Bildet er tatt av politiet i januar i år og viser et tilfelle hvor fører er anmeldt og førerkortet beslaglagt på stedet.

I løpet av årets første uker har politipatruljer ved Manglerud politistasjon avdekket flere grove tilfeller hvor førere ikke har skrapt tilstrekkelig sikt på isete ruter. Slike bilførere utgjør en stor risiko i trafikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig skrapte ruter utgjør en stor risiko i trafikken. Førerne av bilene som her er avbildet har fått 6.000 kroner i bot og tre måneders beslag av førerkortet. Foto: Politiet

VÅRE BYDELER: Snø og kulde gjør at man bør beregne noen minutter ekstra på morgenen for å få tilstrekkelig sikt før man setter seg bak rattet. I en rekke kontroller har politiet sett noen skrekkeksempler på hvordan det ikke skal gjøres.

– I de verste tilfellene har førerne kun hatt et lite kikkhull å se igjen. De utgjør dermed en stor risiko for seg selv og andre trafikanter. På denne årstiden må folk beregne litt bedre tid, og skrape rutene isfrie før kjøringen starter. Det er viktig å huske på siderutene også, slik at man også har fri sikt i dødvinkelen, sier Tom Løken som er trafikkansvarlig på Manglerud politistasjon.

Avhengig av hvor grov overtredelsen er kan politiet reagere med muntlig pålegg eller forenklet forelegg på 2.000 kroner og skraping på stedet før kjøringen fortsetter. De verste tilfellene Manglerudlpolitiet har vært borti har resultert i bøter på 6.000 kroner og tre måneders førerkortbeslag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.