RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strengere båndtvang

Debatten om båndtvangen blusser opp igjen, og det er en debatt som må tas på alvor. For mens det i dag bare er båndtvang fra 1. april og frem til 20. august, er hunder og folk ute hele året. Da vil det fra tid til annen oppstå konflikter.

I dagens Nordstrands Blad kan du møte Unni Løkkeberg, som opplevde at hennes barnebarn ble bitt av løse kamphunder ved Klemetsrud. Løkkeberg er en av de som ønsker helårs båndtvang, også i Marka. Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er helårs båndtvang i Oslo, her hvor det er så mange bikkjer og folk, sier Løkkeberg til Nordstrands Blad. Hun er selv en flittig turgåer, og går mye i Marka. Dermed vet hun hva hun snakker om når hun forteller at hun stadig møter hundeeiere som ikke har kontroll på bikkjene sine.

Det er på høy tid at Oslo får sin egen hundeforskrift. Det er vel ikke mange kommuner hvor problemet et større enn akkurat i Oslo. Derfor foreslås det da også helårs båndtvang i hovedstaden, men de store friområdene i Marka blir unntatt. Vi mener hundeeiere har det største ansvaret her. Det dummeste vi leser er når hundeeiere i denne type diskusjoner forteller at problemet er at folk ikke har lært seg å forholde seg til hunder, og at det derfor oppstår farlige situasjoner. Eller enda verre: det er foreldrenes skyld, de har ikke lært barna sine hvordan de skal omgås hunder.

Det er ingen menneskerett å ha hund. Det er en god venn for mange og til stor nytte som for eksempel førerhunder eller politihunder. Men disse hundene er det heller aldri noe problem med. Og hvis andre hundeeiere ikke har kontroll på hunden sin. så er ikke det noe som skal ødelegge bevegelsesfriheten eller tryggheten til noen andre.

Når dette problemet stadig dukker opp, har det så store konsvekvenser for den som blir skremt eller bitt, at hundeeierne bare har seg selv å takke dersom båndtvangen innskjerpes. Helårs båndtvang i parker og friområder er et minimumsforslag, men hvis ikke hundefolket rydder opp i egne rekker, ser vi heller ingen grunn til at andre turgåere skal trenge å bekymre seg over å møte hunder som eieren ikke har kontroll over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere