RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strid om ballfelt og barnehage på Bygdøy


BEFARING: Byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) og miljøvernminister Erik Solheim (SV) var blant dem som deltok i befaringen på Bygdøy torsdag formiddag.
BEFARING: Byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) og miljøvernminister Erik Solheim (SV) var blant dem som deltok i befaringen på Bygdøy torsdag formiddag. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen
Miljøvernminister Erik Solheim var på befaring på Bygdøy, hvor Oslo kommune ønsker å bygge barnehage og ballfelt. Kommunen møter motstand fra flere hold.

BYGDØY: – Bygdøy er opplagt et område av nasjonal interesse, sa miljøvernminister Erik Solheim da han var på befaring på Bygdøy i forbindelse med reguleringsplanen for Bygdøy kongsgård og folkepark.

 
 

Streng riksantikvar

Byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) argumenterte for å bygge en ny barnehage og ballfelt på til sammen fire mål på Bygdøy.

Bydel Frogner trenger flere barnehager, og Fredriksen mener Riksantikvaren er for streng når han går mot forslaget om å bygge en ny barnehage på Bygdøy.

– Området trenger en barnehage, og vi mener det passer her, sa Bård Folke Fredriksen.

Sammenligner med marka

Kommunen ønsker å bygge barnehagen i skolehagen, som ligger ved boligområdet nord i Hengsengveien.

– Barnehage er et godt formål, men dette er et så verdifullt område at det ikke bør bygges her. Grensene for eiendommen Bygdøy kongsgård bør håndheves like strengt som markagrensa, sa Kaare Falkenberg i Fornyings,- administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) som representant for grunneier staten.

Behov for ballfelt?

Kommunen ønsker også å bygge et nytt ballfelt på andre siden av veien fra Bygdøy skole, på kongsgårdens jorder.

– Dette er et areal på seksti ganger tretti meter, og kun én promille av arealet på Bygdøy, argumenterte Fredriksen.

Falkenberg viste til at det allerede ligger en ballbane på Bygdøy skole, femti meter unna, og at det ligger en ny kunstgressbane på Bygdøhus like i nærheten. I tillegg fester staten bort eiendom til Bygdøy Monolitten IL, der nye kunstgressbaner ble etablert for få år siden.

På befaringen ble det også argumentert for at kongsgården trenger alt tilgjengelig jordbruksareal i sin omlegging til økologisk drift. .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere