RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strid om glasstak


Slik vil utbyggingen (i hvitt) bli, sett fra krysset Mortensrudveien/Helga Vaneks vei ifølge utbyggerne. Det er Profier AS som har laget modellen.
Slik vil utbyggingen (i hvitt) bli, sett fra krysset Mortensrudveien/Helga Vaneks vei ifølge utbyggerne. Det er Profier AS som har laget modellen.
Mortensrud skal omsider få et nytt senterkompleks med en miks av boliger, forretninger og annen næring.

MORTENSRUD: Byrådet har nå endelig sagt hvordan de ønsker å videreutvikle Mortensrud senterområde, og denne uka er saken til behandling i byutviklingskomiteen.

Stor utbygging

Det skal bygges om lag 200 boliger og 7900 kvadratmeter skal settes av til forretning. I tillegg kommer kontorer, bevertning og lokaler til allmennyttige formål, slik som barnehage, helse, trim, kultur- og forsamlingslokaler.

Salgsavtale

Det var Profier AS, med konsulentene Meinich Arkitekter AS, som fikk kjøpe tomten etter å ha vunnet en arkitektkonkurranse. Salgsavtalen ble behandlet i bystyret i juni 2005, men tomten ble ikke omregulert fra friområde ved salget.

Området ligger i all vesentlighet på grusbanen mellom Helga Vaneks vei (veien inn til Mortensrud kirke) og Senter Syd. Det er flere punkter der forslagsstiller, Plan- og bygningsetaten (PBE) og byrådet er uenige seg i mellom.

Strid om glasstak

Byrådet og bydelsflertallet støtter forslagsstillers idé om glasstak over gågaten, et forslag PBE og flere andre etater ikke ønsker.

- Jeg kommer til å gå imot glasstaket, for gågata må være et tydelig offentlig rom. Her går veien mellom det flotte torget og Mortensrud gård, og dette skal være åpent. Et glasstak vil gjøre gågata til en del av kjøpesenteret, sier leder i byutviklingskomiteen Ola Elvestuen (V).

- Det har vært strid om glasstaket, men jeg tror vi får flertall for det, sier Arild Andersson (H), som er vara i byutviklingskomiteen, og som kjenner saken godt fra bydelsutvalget.

Barnehage

Ved torget mellom det nye og gamle senteret skal det bygges en sju etasjes bygning, som blant annet skal huse barnehage. Byrådet ønsker å sette av 600 kvadratmeter til en 4 avdelings barnehage, mens forslagsstiller ønsker 2 avdelinger.

Undervisningsbygg på sin side sier det ikke er kapasitet ved de nåværende skoelne til å ta i mot alle de nye elvene fra de nye familieboligene. Reguleringssaken viser at det er svært mange kryssende interesser og ønsker i saken.

Saken blir endelig avgjort i bystyret i løpet våren.

Ikke saksbehandler

- Jeg har ikke lyst til å si noe om byggegrenser og parkering. Vi må passe oss, så vi ikke ender som saksbehandlere. Men å si nei til glasstaket er helt klart et politisk spørsmål, sier Ola Elvestuen. Han mener bystyret burde tatt grep da tomta ble solgt i 2005.

- Bystyret skulle helt klart stilt miljø- og kvalitetskrav når tomta ble solgt, sier Elvestuen.

- Denne reguleringsplanen er viktig for Mortensrud, det handler om hvordan stedet skal bli oppfattet i mange år fremover. Jeg håper dette bidrar til å gjøre Mortensrud til et mer attraktivt sted å bo, sier Elvestuen.

Det har vært strid om glasstaket, men jeg tror vi får flertall for det

Arild Andersson (H)

Et glasstak vil gjøre gågata til en del av kjøpesenteret

Ola Elvestuen (V).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere