RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp og BU-nestleder Lorang Jensen er egentlig imot det muslimske forsamlingshuset, men valgte likevel å gi sin støtte sammen med de andre partiene.
Frp og BU-nestleder Lorang Jensen er egentlig imot det muslimske forsamlingshuset, men valgte likevel å gi sin støtte sammen med de andre partiene.

Strid om muslimsk forsamlingshus

Planene om et muslimsk forsamlingshus på Vestli skaper debatt.

VESTLI: Et enstemmig bydelsutvalg sier et forsiktig ja til planene som Central Jam-E-Mosque World har lagt frem. Frp minus Magne Gjelseth, markerte motstand, men ga seg til slutt og sa ja

Problemet er parkeringen. Tre plasser gir plass til 30 mennesker. Såvidt jeg vet har menigheten 6.000 medlemmer. Da er jeg redd dette blir skikkelig leven. Folk er gale for at det står så mye biler langs veiene. Dette ligger midt i et boligområde. Her må utbygger forholde seg til de reglene som Plan- og bygningsetaten har, sier Lorang Jensen, BU-nestleder på Stovner.

Frp spriker

Magne Gjelseth bryter med sitt parti for andre gang i saker om forsamlingshus til minoriteter.

Jeg sier ja til at de får bygge dette lokalet. Men det må være regler. De får ikke lov til å stå på taket og holde folk våken om natta.Vi kan ikke tro at vi skal gjemme minoritetene under bakken. Jeg vil heller ha dem fram i lyset, sier Frp-politikeren.

To hester?

Tore Ludt (SV) engasjerer seg også sterkt i forsamlingshuset. Han advarer mot for harde fronter så tidlig i prosessen.

Dette er et varsel om igangsetting av en reguleringssak. Kun et innspill og veldig tidlig i prosessen. Vi er positive til at alle grupper får sine lokaler, men her er det knyttet spørsmål og problemstillinger rundt tomta som må avklares. Vi har sagt nei til dispensasjon fra reguleringsplanen.

Hva tenker du om Frps stemmegivning?

Det punktet de ville ha med er i direkte motstrid til det andre de har stemt ja til. Det virker ikke helt konsistent. De burde da heller stemt imot i komiteen, noe de ikke gjorde, sier SV-politikeren.

Ludt minner om at vedtaket fra bydelsdirektøren er nokså stramt. Nei til støy og sjenanse, bedre parkeringsforhold, bedre gangveisystem, estetisk heving av lokalet, samt sikring av allmenhetens tilgang er blant kravene til utbygger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere