Gå til sidens hovedinnhold

Striden om bom på Skøyen fortsetter

Ullern og Frogner er uenige hvor den kommende bommen bør stå.Hva mener du? Si din mening

BYGDØYLOKKET: Mens Bydelsutvalget på Frogner ønsker at et ny bomstasjon skal settes i Messeveien ved Frambygget, mener Bydelsutvalget for Ullern at bommen bør settes på Bygdøylokket.

Det er naturlig at Bydel Ullern samles på den ene siden av bommen, sier nestleder i Ullern BU, Bent Erik Bakken (V).

Bør samle Bydel Ullern

Bakken har forståelse for at Sjølyst-beboere vil innenfor bommen.

Alle vil vel være en del av sentrum. Likevel bør vi samle bydelen. Nå er den splittet i to, sier han.

Ullern BU har behandlet saken tidligere og vedtok det samme da som nå.

Bygdøy vil jo måtte kjøre gjennom bommen for å komme til Sjølyst nå, men på en annen side vil Sjølyst bli åpen for beboere på Ullern, det er positivt for dem, sier Bakken.

Bilen kverker byen

Ved å anbefale bom på lokket, oppfordrer vi også til å bruke offentlig kommunikasjon. Biltrafikken kverker byen og bommen kan gi en positiv bivirkning ved at folk bruker buss, sier Bakken.

Han forteller at det ikke vil være noe problem for andre beboere å handle på Sjølyst.

Det er parkeringen utenfor bommen. Det er jo heller ingen stor grad av matvarebutikker og slikt i Karenslyst allé. Klesbutikkene er dominerende og jeg tror ikke det er vanskelig å få med seg på en sykkel eller under armen. Det er viktig å samle Ullern bydel på en side av bommen, avslutter Bakken.

Mange meninger

Vi ønsker å holde Sjølyst innenfor bomringen, da dette tjener våre medlemmers sak om at vi ofte handler på Sjølyst. Så, nei, vi vil ikke ha bom på Bygdøylokket, kommenterer leder for Bygdøy Vel, Susanne Schneider, som får støtte fra Skarpsno Vel.

Det er helt soleklart at det ikke skal settes noe bom der. Mange beboere bruker Sjølyst for å handle, så dette ønsker ikke vi, sier Andreas Melander.

På andre siden av bommen er Rune Petersen, fra Hoffsbyen vel, lei av bomdiskusjonene.

Det er så mange forslag at jeg vet nesten ikke hva jeg mener lenger. Det positive ved en bom på lokket er jo at Sjølyst innlemmes som et nærområde. På en annen side klarer Sjølyst seg bra nå, sier Petersen. Skøyen vel står på sin mening.

Flytt eksisterende bom ved Drammensveien vestover mot Hoffsveien, sier Arild Viddan.

Hva mener du? Si din mening

Reklame

Her kan du levere Lotto