Gå til sidens hovedinnhold

Stridsøks begravet men redd for mer russebråk

Ungdomsteamet i politiet i Asker og Bærum er bekymret for aggresjonsnivået blant russen.

OSLO/BÆRUM: Medlemmene av Ullernbussen Vintage og Askerbussen The Alley har inngått fred med hverandre, men russen selv frykter mer bråk. Personskader og totalramponering av bussene er bare noen av hendelsnen i russemiljøet. Det har vært bråk mellom gjenger knyttet til russebussene på Lillehammer, Tryvann, Kadettangen og nå sist på Fornebu.

Politiet er oppmerksom på at det er mye aggresjon i russemiljøet. Ungdomsteamet i politiet i Asker og Bærum følger utviklingen nøye.

Mye aggresjon

Vi har kontakt med russen, som ikke er interessert i at det skal skje mer bråk. Nå håper vi at toppen er nådd. Russen selv føler at det er mye aggresjon og uløste konflikter i russemiljøet og er fremdeles bekymret for hva som kan skje videre, sier politibetjent Bengt Gulbrandsen i ungdomsteamet.

Tendens til å eskalere

Politiet har møter med russen forut for feiringen.

Da gjør vi oppmerksom på hva vi forventer av russen. Det ser ikke ut til å ha hjulpet. Russen i år har markert seg for mye. Det har vært ekstra mange meldinger om hendelser og altfor mange meldinger om støy. Vi ser også at når det oppstår bråk, så har det en tendens til å eskalere. Det fører til at mye blir ødelagt for den store delen av russen som bare vil ha det gøy, sier Gulbrandsen.

2,5 millioner

Han er også svært betenkt over den materielle utviklingen i miljøet.

Når vi ser at noen bruker opp til 2,5 millioner på en russebuss, så har det gått for langt. Dette er russen selv enig i. Hvert år skal det være enda bedre og dyrere. Når noen kjører rundt med et høyttaleranlegg til 700 000, så er det også klart at de vil bruke det. Det innebærer et voldsomt lydnivå. Mye av politiets ressurser brukes til å stoppe russen, med en patrulje hver natt som må følge russebusser og ansamlinger rundt i distriktet. Ønsker vi fortsatt en slik utvikling? Dette må vi se nøye på neste år, sier Gulbrandsen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley