RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strikker til babyer som trenger litt ekstra hjelp


Små tepper i glade farger og en «liten tråd å holde i» er blant strikkeproduktene bibliotekar Wenche Hagelid ved Lambertseter bibliotek ber strikkeglade produsere til Amandaprosjektet.
Små tepper i glade farger og en «liten tråd å holde i» er blant strikkeproduktene bibliotekar Wenche Hagelid ved Lambertseter bibliotek ber strikkeglade produsere til Amandaprosjektet. Foto: Foto: Aina Moberg
Strikkeglade inviteres til dugnad for å gi pre- mature eller syke ny-fødte en varm start på livet. Bli med på Amandaprosjektet!

LAMBERTSETER: Da bibliotekar Wenche Hagelid og ansatte i garnbutikken «Nøstet mitt» på Lambertseter senter hørte om prosjektet, var de ikke i tvil: Dette vil de være med på!

Del på Facebook

– Amandaprosjektet dreier seg om å strikke til babyer som trenger litt ekstra hjelp i starten på livet, blant annet til å holde varmen. Her er det snakk om de minste premature på en knapp kilo til fullbårne barn som er født syke, forteller Wenche Hagelid.

Dukkestørrelse

Nå håper hun så mange som mulig finner frem garn og strikkepinner og blir med på dugnaden av de bittesmå produktene.

En utstilling om prosjektet kan du se på biblioteket. Oppskrifter til tepper i A3-format, og luer, votter og sokker i dukkestørrelse finnes både på biblioteket og i «Nøstet mitt»

Noe å holde i

– Det er viktig at produktene er i ull (helst babyull) og i glade farger. Farger har jo en positiv innvirkning både på de nyfødte og deres foreldre, sier Hagelid og viser frem sine egne bidrag, blant annet en liten «tråd» på 10 cm strikket i bomullsgarn.

– Denne kan de nyfødte holde i istedenfor å dra i alle ledningene de har festet på kroppen sin, forteller hun.

Trenger sjåfør

Ferdige strikkeprodukter skal leveres på biblioteket innen 1. juni. Det er et ønske fra Amandaprosjektet at man merker bidragene sine med navn. Barna får beholde strikkeplaggene, og mange foreldre ønsker å takke giveren.

Wenche Hagelid håper det blir kø av glade strikkere som skal levere sine bidrag de kommende ukene.

– Målet er å levere to fulle søppelsekker med strikkeplagg til Rikshospitalet. I den forbindelse håper jeg noen melder seg til å bli med å kjøre, sier hun.

Alt om prosjektet kan du lese på www.amandaprosjektet.org

De som leverer et strikkebidrag på Lambertseter senter får utlevert en lapp som gir 15 % rabatt neste gang man kjøper garn i «Nøstet mitt».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere