Strøm av hilsener til brannofferet

STENGT DØR: Tante Sophies Hus åpner tidligst til påske, men Terje Gjervang, daglig leder hos Jacobs,tar godt vare på de som var ansatt der under eksplosjonen. Lise Sofie Bergquist (t.v.) og Kristine Fyhn har fått andre oppgaver i butikken så lenge.

STENGT DØR: Tante Sophies Hus åpner tidligst til påske, men Terje Gjervang, daglig leder hos Jacobs,tar godt vare på de som var ansatt der under eksplosjonen. Lise Sofie Bergquist (t.v.) og Kristine Fyhn har fått andre oppgaver i butikken så lenge. Foto: Foto: Aina Moberg

Kvinnen som ble skadet da en biogasspeis eksploderte i Tante Sophies Hus i oktober, er på bedringens vei. Selve restauranten står fortsatt til tørk.

HOLTET: Det var lørdag ettermiddag 15. oktober det smalt og begynte å brenne inne i restauranten. Noe gikk fryktelig galt da 22-åringen, som ble livstruende skadet, var i ferd med å fylle på brennbar bioetanolvæske i biogasspeisen.

LES SAKEN: Kvinne (22) livstruende skadet etter eksplosjon

Kvinnen ble sendt til Haukeland sykehus. Ytterlige tre personer måtte behandles på sykehus.

Rørende omtanke

– 22-åringen er ikke lenger på Haukeland, men behandles i Oslo. Det går sakte men sikkert riktig vei, sier Terje Gjervang, daglig leder hos Jacob’s.– Vi er i god dialog med familien hennes, og bringer blant annet videre alle hilsningene vi får fra kunder som tenker på henne. Det er stort og rørende med en slik omtanke, sier han.

Gjervang benytter samtidig anledningen til å rose både ansatte og kunder for en fantastisk innsats da ulykken skjedde.

– Alt fungerte bra, alle gjorde jobben sin, sier han.

Ut med peis

Han sier det i ettertid har vært viktig å ta vare på hverandre. Derfor har alle ansatte i Tante Sophies Hus fått andre ting å jobbe med hos Jacob’s frem til restauranten kan åpne igjen. Når er fremdeles uvisst.

– Selve brannskadene er ikke så store, for sprinkelanlegget fungerte heldigvis slik det skulle. Men, det ble mye vann, og fuktskadene gjør at vi ikke vet når vi kan åpne igjen. Lokalet står til tørk, og det vil det gjøre i hvert fall til i februar, forteller Gjervang.

– Gjestene våre gir uttrykk for at de savner sitt samlingssted, de savner kakene, sjokoladen, middagstilbudet og lørdagsjazzen. Og den gode stemningen, sier han.

Han kan love dem alle at Tante Sophies Hus skal gjenoppstå akkurat slik den var da den ble reåpnet i februar 2010.

– Med unntak av en ting - biopeisen. Den er ute av dette bygget!, sier han med trykk, og legger til:

– Vi har også skjerpet rutinene våre for levende lys i hele butikken etter brannen i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.