*Nettavisen* Nyheter.

Strømnes på Galleri OMK

Kirsten Strømsnes fra Bøler åpner ny utstilling. Kunstneren har latt seg inspirere av maleren Henri Matisse.

Maleren Matisse har inspirert Bøler-kunstner Kirsten Strømsnes med sin kunst. Nå kan du se hennes bilder.

BØLER/MAJORSTUA: Kirsten Strømsnes ble tildelt Oslo Malerklubbs stipend for kunstnerisk fremgang og innsats i 2008. Pengene ble lagt inn i prosjektet "Maleren Matisse, deg og meg," som er en temautstilling forhåpentligvis til glede og nytte for noen.

I januar 2009 ble utstillingen vist på Oppsal bibliotek. Denne gangen vil utstillingen i tillegg vise andre arbeider. Maleren Matisse malte mye etter modell, men i Oslo Maleklubb er det også ukentlig både kroki og fast stilling med flinke aktmodeller. Kirsten Strømsnes stiller ut noen arbeider som er laget på OMK.

Lofoten-inspirert

"Turkis-bildene" er en serie hentet fra 30-tallet. Foreldrenes ungdomstid i Lofoten har vært inspirasjonskilden her, og bildene har derfor en gjennomgående farge som markerer "gamle dager".

Dette var en tid da også Matisse var i full aktivitet.

Aktiv utstiller

Kirsten Strømsnes har flere ganger holdt utstillinger på Deichmanske bibliotek, senest i januar 2010 med utstillingen "Tilbake til 50-tallet". Dessuten har hun hatt separatutstilling på Galleri Bakkehavn gård i 1994, Galleri OMK i 1998 og Galleri Nycomed Amersham i 2001. Hun er medlem av NFUK (Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere). Fra 2001 - 2005 hadde hun bilder utstilt for salg i Tjømes Kunstsalong A.S.

Av kollektivutstillinger kan blant annet nevnes at hun har hatt bilder på Lions Clubs årlige kunstmarked, og vært med på flere juryerte landsutstillinger i NFUKs regi.

Tid og sted

Utstillingen på Galleri OMK vil for det meste inneholde akrylmalerier. Utstillingen åpner lørdag 24. april klokken 12, og varer t.o.m. søndag 2. mai. Galleriet ligger i President Harbitz' gate 23 c, inngang fra Briskebyveien 28.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.