RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større og bedre barnehage


Klippe snorene! Flere sakser og barnehender skulle til for å åpne den nye delen av Treskeveien barnehage. Her er Aurora Juel Nilsen i aksjon. I bakgrunnen holder Astrid Solbakken styr på snorene.
Klippe snorene! Flere sakser og barnehender skulle til for å åpne den nye delen av Treskeveien barnehage. Her er Aurora Juel Nilsen i aksjon. I bakgrunnen holder Astrid Solbakken styr på snorene.
Treskeveien barnehage har åpnet tre nye avdelinger. Nå blir det mange nye lekekamerater i den enorme, nye sandkassa.

Manglerud: Leken slapp løs i de nye lekestativene og den digre sandkassa i Treskeveien nylig. Da åpnet barnehagen der tre nye avdelinger, som sammen med de tre tidligere skal romme 85 barn, hvorav 31 er smårollinger mellom ett og tre år. De nye barna kommer fra den midlertidige barnehagen på Abildsø. Styrer Astrid Solbakken er klar for utfordringene dette måtte innebære.

Vi må finne nye rutiner som fungerer i en stor barnehage. Som forberedelse har vi snakket med andre store barnehager for å få tips, forteller hun etter en omvisning i de lyse og moderne lokalene.

Nesten ny

Barnehagen har vært i drift i ti år, men dette er et nytt kapittel. Etter å ha delt arbeids- og lekeplassen i flere måneder med "hjelmemennene", som barna har døpt arbeidskarene fra Omsorgsbygg, er det nå endelig på tide å puste ut i nye omgivelser.

Nyåpningen var full av ballonger, kakespisende barn og rettferdig snorklipping. I tillegg fikk barnehagen besøk av chear-ledergruppa Viqueens, som skapte et luftig show til stor begeistring. Mange takketaler var også på sin plass, og de ansatte fikk all ære for å ha ofret kvelder og helger på oppussing.

Barnehagen er på grunn av dere, sier en rørt Solbakken til sine kolleger.

Kvalitet i barnehagen

Bydelsutvalgets leder Arnfinn Aabø (Ap) har bare lovord om barnehagene i bydelen, men slik har det ikke alltid vært.

Bydel Østensjø har full barnehagedekning nå, men for fire år siden lå vi veldig dårlig an. Vi mannet og kvinnet oss opp, og klarte å snu tendensen. Nå må vi konsentrere oss om kvaliteten i barnehagene, sier Aabø, som får fire nye år i BU etter at Arbeiderpartiet i bydel Østensjø gjorde et godt valg. Bydel Østensjø gir seg på ingen måte med de barnehagene som nå finnes her. Det er plass til flere barnehager i bydelen, kan Anne Isene Bjørland, seksjonsleder for barnehagene i bydelen, opplyse.

Det blir mange snorklippinger framover, lover Bjørland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere