RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Større OL-motstand etter Heiberg-uttalelser


Gerhard Heiberg kom med flere uttalelser under OL i Sotsji som folk i Norge reagerer på.
Gerhard Heiberg kom med flere uttalelser under OL i Sotsji som folk i Norge reagerer på. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
31 prosent av de spurte mener IOC-medlemmet Gerhard Heibergs omstridte uttalelser under Sotsji-OL har påvirket deres holdninger til et OL i Oslo i 2022 i negativ retning.

OSLO: I målingen som Norstat har utført for NRK, svarer 6 prosent at de har blitt mer positive etter uttalelsene. 54 prosent svarer at uttalelsene ikke har påvirket deres syn på et Oslo-OL, mens 9 prosent svarer at de ikke kjenner til saken.

Heiberg skapte rabalder da han ga det norske kvinnelandslaget i langrenn en reprimande for å ha brukt sørgebånd under 15-kilometeren på OLs første øvelsesdag. Det internasjonale skiforbundet ga deretter Martin Johnsrud Sundby en advarsel for et omdiskutert sporskifte like før målgang på herrenes 30-kilometer.

Les også: Aksel Lund Svindal: – Oslo kan gi OL tilbake til folket

På spørsmål fra NRK om Norge ved å pådra seg to advarsler på to dager oppfører seg arrogant, svarte Heiberg at Norge i utgangspunktet er kjent for å være arrogant, og at det ikke akkurat hjelper på imaget.

På ett år har også den generelle motstanden mot OL i Oslo om åtte år økt, framgår det av undersøkelsen. 56 prosent er nå motstandere av en søknad, mens 37 prosent er tilhengere. I mars i fjor svarte 45 prosent at Norge ikke burde søke om å få arrangere vinter-OL i Oslo i 2022, mens 46 prosent sa ja.

– Det er ikke til å legge skjul på at det har vært en betydelig kritisk oppmerksomhet fra Norge på mange plan i forhold til de olympiske leker som har vært gjennomført i Sotsji, sier generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund.

Les også: Therese Johaug: – Blir det Oslo-OL i 2022, stiller jeg til start

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere