Gå til sidens hovedinnhold

Strykerne blir bare flere og flere

Alexander Rybak-effekten feier også innover Grefsen. – Vi skulle bare ønske at alle som vil bli med i strykerorkester, kan få bli med, sier nestleder Inga Morgenlie.

GREFSEN: Det er «stinn brakke» i klasserommet på Grefsen barneskole, med ivrige små og store strykere, forrige tirsdag da Budstikka var innom. «Der kleine vogel» skal på plass! Og nestleder for Grefsen strykeorkester, Inga Morgenlie, er glad for at budsjettkameratene også har fått mer penger på plass til kommunale Oslo musikk- og kulturskole (OMK), som er med og finansierer blant annet lokale orkestre, som nettopp strykerne fra Grefsen.

Se flere bilder her

Hvor mye igjen?

– Det ser dermed bedre ut enn i budsjettforslaget fra byrådet. Der var OMK-kuttet på hele 3 millioner kroner, til tross for at dekningsgraden i Oslo er lavest i landet med 5,1 % av barn og unge under 20 år, mens Trondheim og Bergen til sammenligning har 20 % og Tromsø hele 30 %. Budsjettforliket snur det med fire millioner inn i stedet - altså en økning på én million totalt. Men de pengene skal også gå til skolens lokaler ved Schous, så hvor mye som blir igjen til å korte ned på ventelister og flere instruktører rundt omkring ellers i Oslo, blir spennende å se, sier Morgenlie.

37 strykere

Grefsenorkesteret - som i dag med smått og stort teller 37 strykere - har valgt å ansette egne instruktører, og betale av egen lomme, for å kunne tilby og opprettholde alle øvingene.

– For det første blir det dyrere og en mer krevende drift for oss. Og selv med «egne» ansettelser er det vanskelig å få plass til alle barn som har lyst til å bli med. Situasjonen er lik i store deler av Oslo. Høsten 2008 var det i følge OMK rundt 2500 på venteliste, og nesten alle disse ønsket å lære å spille et instrument, forteller Morgenlie.

Grefsen strykeorkester var derfor på deputasjon i Rådhuset tidligere i høst, og protesterte mot det foreslåtte kuttet i OMK på nevnte 3 millioner.

– Dersom budsjettforliket gir økte rammer for OMK, kan det bidra til at vi kan fortsette å øke antallet strykere også på Grefsen, håper Morgenlie, som forøvrig vil benytte anledningen til å fortelle om store planer neste år.

Se flere bilder her

50 års jubileum

– Da har vi 50 års jubileum. Det skal vi blant annet feire med konsert 15. mars i Grefsen kirke - med «Peter og Ulven». Tidligere strykere vil også bli invitert - dette blir bra!, sier Morgenlie, som også oppfordrer tidligere strykere i orkesteret til å ta kontakt med henne i forbindelse med jubileumet; imorgenlie@hotmail.com.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar