RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støttekontaktkurs

Bydel Grorud og bydel Bjerke inviterer til støttekontaktkurs om psykisk helse 8. og 15. mai i bydelsadministrasjonen til bydel Bjerke.

Grorud: Bydelene har i et samarbeidsprosjekt fått innvilget 20.000 kroner for å styrke støttekontaktvirksomheten innenfor psykisk helse. Bydelene skal samarbeide om opplæring og veiledning av støttekontakter og forsøke å få til et samarbeid med lokale frivillige organisasjoner.

Skal være en venn

For personer med psykiske lidelser er det viktig å ha kontakt med en person som kan støtte og hjelpe personen ut av ensomhet og isolasjon. Brukeren skal få en meningsfull fritid gjennom deltakelse i ulike fritidsaktiviteter og gjennom sosialt samvær. Støttekontakten skal være en venn som kan bidra til å øke brukerens evne til å mestre ulike livssituasjoner og få større tro på seg selv.
Kurset for støttekontakter vil gå over to kvelder, 8. mai og 15. mai, fra klokka 18.00 - 21.00. Bydelsoverlege Turi Bondeson og psykiatrikoordinator Lillian Saxegaard vil undervise om psykiske lidelser, aktuelt lovverk og vise en video for hjelpere i møte med mennesker. Det blir også satt av tid til samtaler omkring emnene.
Siri Bråtane vil orientere om Mental Helse og Torill Moe, leder av Aktiv på dagtid, vil redegjøre for psykisk helse og fysisk aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere