RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter husdyrparken


Samlet: Michael Falch, Sissel Thorson Falch, Rune Gerhardsen, Ørjan Johansen og daglig leder for EKT, Karin Strøm.
Samlet: Michael Falch, Sissel Thorson Falch, Rune Gerhardsen, Ørjan Johansen og daglig leder for EKT, Karin Strøm.
Rune Gerhardsen (A) mener politikerne har ansvar for å skape bedre vilkår for driften av EKT Rideskole og Husdyrpark.

Ekeberg: Jeg fikk høre om situasjonen på EKT da jeg stod på en scene her på sletta og holdt en tale under valgkampen i 2003, forteller Gerhardsen. Daglig leder for EKT, Sissel Falch, gjorde nordstrandspolitikeren oppmerksom på at de slet med å få i orden en avtale for videre drift av rideskolen.

Jeg kikket litt gjennom papirene og fant til min forskrekkelse ut at de hadde jobbet med å få i stand en avtale siden år 2000. Dette er et fantastisk sted og behandlingen av denne avtalen burde være en ekspedisjonssak, sier Gerhardsen.

Ikke bra nok

I 2006 fikk EKT endelig på plass en festeavtale med kommunen på 20 pluss 20 år.

Vi var veldig fornøyd med å få festeavtalen i orden, men det var visse forutsetninger vi la til grunn da som ikke lenger er gjeldende, forteller Sissel Falch.

Gerhardsen forteller at han flere ganger har grepet inn i saksbehandlingen.

For et par år siden gikk jeg til byrådslederen som ville ordne opp, men ingenting har skjedd, sier arbeiderpartipolitikeren og legger til:

Dette er et av de mest populære stedene vi har, folk kommer fra hele byen. Dette er et sted som trenger en enkel leiekontrakt. Da festeavtalen kom på plass var den kort og godt ikke god nok.

Rehabilitering

Den økonomiske situasjonen for rideskolen er prekær i og med at ridehus, stall og tak trenger snarlig reperasjon og utskifting. Også en rekke andre arbeider som drenering står for tur. Budsjettet for dette arbeidet er satt til mellom tolv og 15 millioner kroner. EKT har søkt om et lån på fem millioner kroner i første omgang.

I Nordstrands Blad 11. oktober skrev vi at EKT har fått en kommunal kausjonsordning. I den forbindelse skrev vi at de har selvskyldnerkausjon, men det riktige er at de har fått en simpel kausjon.

Dette innebærer at hvis vi ikke skulle oppfylle våre forpliktelser overfor banken så må de gå til rettssak, forteller styreleder Michael Falch. Dette og et svært idealistisk regnskap gjør at bankene vegrer seg mot å gi EKT lån.

Vi har fått ett tilslag og mange avslag, men vi ville fått bedre betingelser med en selvskyldnerkausjon, forteller Falch.

Vil bevare EKT

En annen arbeiderpartipolitiker som har talt EKT sin sak er nestleder i Nordstrand arbeiderpart, Ørjan Johansen.

Vi har jobbet for at EKT skal få bevare stedet slik det er. Vi er ikke interessert i at det skal bli en privat rideskole. Slik som det er i dag er dette stedet åpent og tilgjengelig for alle, sier Johansen som også er leder for Simensbråten Ekeberg arbeidersamfunn. Det har i sin tid vært andre aktører på banen som er klar for å ta over driften av EKT. Johansen sier videre at han tror det er til beste for hele hovedstaden at Sissel Thorson Falch fortsetter driften slik som det har vært gjort i over 40 år. Men driften er kostbar og det er umulig for ekteparet Falch å selv betale for hele renoveringen.

Vi skal ta vår del. Vi klarer å betjene et lån på fem millioner kroner, men mer klarer ikke denne bedriften. Resten må komme fra et annet sted, forklarer styrelederen og forteller videre at de har satt i gang søknad om tippemidler som en delløsning.

Håper på støtte

EKT håper nå at med støtte fra Rune Gerhardsen og lokale politikere at de rette personer på Rådhuset kan ta tak i saken deres slik at fremtiden er sikret.

Dette stedet vil byen ha. Nå må kommunen skape gode vilkår for EKT som gjør situasjonen levelig for dem. Det skal ikke bare dreie seg om kroner og øre, avslutter Gerhardsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere