RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter kontorbygg fra Obos på Lambertseter likevel


PLANENE: Slik kan et kontorbygg mot Langbølgen bli seende ut, (bygget til venstre).
PLANENE: Slik kan et kontorbygg mot Langbølgen bli seende ut, (bygget til venstre). Foto: Skisse: Hille Melbye Arkitekter
Etter et ekstraordinært BU-møte vedtok Nordstrand bydelsutvalg (BU) at de likevel vil støtte Obos i å bygge et fem etasjers kontorbygg mot Langbølgen.

LAMBERTSETER: 1. desember ble det avholdt ekstraordinært møte i BU. På sakskartet var det kun én sak: «Langbølgen 1 – 15, fornyet behandling.»

Saken dreier seg om Obos utbyggingsplaner på Lambertseter senter sør. Obos ønsker å legge til rette for utbygging av en åtte etasjers boligblokk for 63 boliger langs T-banen og et fem etasjers kontorbygg med tilbaketrukket 6. etasje langs Langbølgen.

Saken ble behandlet i BU 20. november. Bydelsutvalget var veldig splittet, men i vedtaket ga de sin støtte til boligprosjektet langs T-banen i åtte etasjer slik Obos ønsker.

Derimot ga de ikke støtte til kontorbygget langs Langbølgen.

LES OGSÅ: PBE vil kappe to etasjer i Obos-prosjekt

– Krevde bedre prosess

Det var BU-leder Arve Edvardsen som innkalte til ekstraordinært BU-møte for å behandle saken på nytt.

– Jeg innkalte til møtet fordi det opprinnelige vedtaket ble gjort uten forutgående vurderinger. Det var et forslag fra Ap som kom «over bordet» i løpet av møtet torsdag. Flere av oss mente i ettertid at saken krevde en bedre prosess i forkant, forklarer Edvardsen.

LES OGSÅ: Lambertseter-gutter fikk Gimle til å grøsse

Nytt BU-vedtak

Etter det ekstraordinære BU-møtet endret BU sitt vedtak og støtter også kontorbygget:

«Bydelsutvalget har spesielt vurdert det såkalte kontorbygget i prosjektet. Utvalget har merket seg byantikvarens betenkeligheter med dette nye elementet som i noen grad skjermer den opprinnelige senterbebyggelsen for innsyn fra øst.
Bydelsutvalget vil likevel vise til byrådets forslag om ny kommuneplan hvor Lambertseter senter er definert som et kollektivknutepunkt. Det hitsettes fra planen: «Områder ved kollektivknutepunkter skal vurderes utviklet med høy tetthet, og sikres høy bymessig/arkitektonisk kvalitet og gode gate- og byrom.»
Utvalget vil derfor ikke motsette seg at dette bygget blir realisert under forutsetning av at prosjektet tilfredsstiller denne kommuneplanens kvalitetskrav.»

LES OGSÅ:

Nye Sæter-boliger selges unna

130 leiligheter i hjertet av Lambertseter

Frykter ny høyblokk i 13 etasjer på Bergkrystallen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere