RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter riving av «bakeriet» på Sæter


OMSTRIDT: Byantikvaren ønsker å bevare dette bygget i Ekebergveien 237. Gårdeier vil rive og bygge nytt. Bydelsutvalget ga sin støtte til gårdeier, Østlie Eiendom.
OMSTRIDT: Byantikvaren ønsker å bevare dette bygget i Ekebergveien 237. Gårdeier vil rive og bygge nytt. Bydelsutvalget ga sin støtte til gårdeier, Østlie Eiendom. Foto: Foto: Kristin Trosvik
Torsdag, den 21. november, vedtok Nordstrands bydelsutvalg å støtte utbygger Østlie Eiendom sitt forslag om utbygging i Ekebergveien 237.

SÆTER: To alternative forslag for regulering av Ekebergveien 237 ligger ute på høring. Tomten ligger ved Sæterkrysset hvor det i dag blant annet ligger butikker, renseri og tannlegekontor.

Torsdag skulle bydelsutvalget vedta om de ønsker å støtte alternativ 1 fra utbygger Østlie Eiendom AS eller alternativ 2 fra Byantikvaren.

Sistnevnte forslag innebærer bevaring av det tidligere bakeriet i bakgården. I dagens regulering er det kun de to byggene mot Sæter-krysset som er regulert til bevaring og utbygger har jobbet mot riving av «bakeriet» siden 2004.

Bydelsutvalget vedtok torsdag å støtte Østlie Eiendom AS sitt forslag.

– Dette handler om forutsigbarhet for utbygger. Det har hele tiden vært forutsatt at dette bygget skal rives, det er først nå at forslag om bevaring har kommet opp, sier leder av bydelsutvalget Arve Edvardsen (H).

LES OGSÅ: Vil bevare gammelt bakeri

Vedtaket

Mot 1 stemme fra Venstre vedtok bydelsutvalget følgende:

«1. Bydelsutvalget i Bydel Nordstrand er positiv til oppgradering og utbygging av Ekebergveien 237 og finner at planforslagets alternativ 1 best ivaretar hensyn til bokvalitet og uteoppholdsarealer.
2. Bydelsutvalget vil minne om at Sæter-området har flere skoler, barnehager og eldresenter, og det må tas spesielle hensyn til utsatte grupper, både under anleggsfasen og i planlegging av de fysiske løsningene. Det må legges opp til gode og oversiktlige løsninger for inn- og utkjøring samt vareleveranser.
3. Bydelsutvalget vil understreke at Poppelstien er skolevei for mange barn og samtidig atkomst til eldresenter. Anleggsfasen vil stille helt spesielle krav til trygge atkomstforhold for både skolebarn og eldre.
»

LES OGSÅ: Nye planer rundt gammelt bakeri på Sæter

Viktig støtte

– Det var veldig hyggelige nyheter, sier Daniel Grande i Halvorsen & Reine AS sivilarkitekter som står bak planforslaget.

Grande mener bydelens støtte er et viktig innspill å ta med seg videre i prosessen.

– De representerer befolkningen lokalt, så det er veldig viktig, sier Grande som ønsker et møte med Plan- og bygningsetaten før jul.

– Nå må alle innspillene som har kommet inn drøftes. Vi ønsker å opprettholde fremdriften så vi ønsker et møte så fort som mulig, sier Grande.

LES OGSÅ:

Sæter Torg åpnes trolig i 2016

Kulturbakeriet siste utstilling

Planene for Sæter begynner å ta form
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere