RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik så Oslo kommune for seg et nasjonalanlegg for fotball på Kjelsrud. Nå får Groruddalen konkurranse fra Søndre Nordstrand.
Slik så Oslo kommune for seg et nasjonalanlegg for fotball på Kjelsrud. Nå får Groruddalen konkurranse fra Søndre Nordstrand.

Stubberud er ny kandidat

Nytt nasjonalanlegg i fotball var planlagt ved Ikea på Furuset. Nå er de planene skrinlagt. Men Stubberud seiler opp som ny kandidat.

ALNABRU: Norges Fotballforbund (NFF) kunngjorde for et år siden at de ville bygge gigantstadion på Kjeldsrud i Groruddalen uavhengig av om Norge fikk fotball-EM i 2016.

– Nå er denne tomten uaktuell. Men vi jobber fortsatt videre for et nasjonalanlegg. Vi ser på to tomter, en annen i Groruddalen og en i Søndre Nordstrand, forteller Anders Rikter, kommunikasjonssjef for EM-prosjektet, til Lokalavisen Groruddalen. Han sier NFF ikke har bestemt hva som er mest aktuelt nå, Søndre Nordstrand eller Stubberudfyllinga nær Alna senter.

Kan løse mye

Rikter forteller at den aktuelle tomten i Bydel Søndre Nordstrand ligger langs E6 syd for Åsland snødeponi.

– Vi er i kontakt med grunneieren her, Sundvall Eiendom representert ved Terje Rønning, forteller Anders Rikter.

Rikter mener en av fordelene med tomten i Oslo syd er at den ikke er bebygd fra før.

– Det er snakk om veldig store planer, så store at de virker inn på hele byplanleggingen om de blir realisert. Det er snakk om et anlegg som skal kunne ta 50 000 tilskuere på idrettsarrangementer eller konserter, sier han.

Mer enn fotball

Anders Rikter mener anlegget kan brukes til langt mer enn fotball.

– Stadion skal fungere ved de aller største anledningene. Hittil har vi for eksempel ikke noe sted i Norge som kan ta imot U2. Men et nasjonalanlegg skal også fungere i hverdagen, til mange typer idretter, sier Rikter.

Han presiserer at NFF kan planlegge selve stadion. Men byens politiske og administrative myndigheter må tungt inn i planleggingen av byutviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere