Gå til sidens hovedinnhold

Stubberud er ny kandidat

Nytt nasjonalanlegg i fotball var planlagt ved Ikea på Furuset. Nå er de planene skrinlagt. Men Stubberud seiler opp som ny kandidat.

ALNABRU: Norges Fotballforbund (NFF) kunngjorde for et år siden at de ville bygge gigantstadion på Kjeldsrud i Groruddalen uavhengig av om Norge fikk fotball-EM i 2016.

– Nå er denne tomten uaktuell. Men vi jobber fortsatt videre for et nasjonalanlegg. Vi ser på to tomter, en annen i Groruddalen og en i Søndre Nordstrand, forteller Anders Rikter, kommunikasjonssjef for EM-prosjektet, til Lokalavisen Groruddalen. Han sier NFF ikke har bestemt hva som er mest aktuelt nå, Søndre Nordstrand eller Stubberudfyllinga nær Alna senter.

Kan løse mye

Rikter forteller at den aktuelle tomten i Bydel Søndre Nordstrand ligger langs E6 syd for Åsland snødeponi.

– Vi er i kontakt med grunneieren her, Sundvall Eiendom representert ved Terje Rønning, forteller Anders Rikter.

Rikter mener en av fordelene med tomten i Oslo syd er at den ikke er bebygd fra før.

– Det er snakk om veldig store planer, så store at de virker inn på hele byplanleggingen om de blir realisert. Det er snakk om et anlegg som skal kunne ta 50 000 tilskuere på idrettsarrangementer eller konserter, sier han.

Mer enn fotball

Anders Rikter mener anlegget kan brukes til langt mer enn fotball.

– Stadion skal fungere ved de aller største anledningene. Hittil har vi for eksempel ikke noe sted i Norge som kan ta imot U2. Men et nasjonalanlegg skal også fungere i hverdagen, til mange typer idretter, sier Rikter.

Han presiserer at NFF kan planlegge selve stadion. Men byens politiske og administrative myndigheter må tungt inn i planleggingen av byutviklingen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her