Student-flukt fra kakerlakker

PLAGET: Beboere i Bjerke studenthus er plaget av både kakerlakker og veggdyr.

PLAGET: Beboere i Bjerke studenthus er plaget av både kakerlakker og veggdyr. Foto: Foto: Anders Auberg

Bjerke studenthus er under angrep fra kakerlakker og veggdyr. To av 200 studenter har fått ja til å få flytte ut.

BJERKE: Det var en student som først slo alarm, uten at dette ble fanget opp av SIO Studentboligenes rutiner som tilsier at skadedyr-firmaet Anticimex skal få beskjed og sette i verk tiltak.

Del på Facebook

Dermed ble dette en sak for bydelsadministrasjonen i Bydel Bjerke. Bydelsoverlegen varslet et pålegg om å fjerne skadedyrene.

– Vi beklager at rutinene ikke fungerte. Men vi var allerede i gang med å gjøre tiltak da varselet kom, sier Trond Bakke, fungerende direktør i SIO Studentboligene.

– Anticimex har satt ut feller for å finne og fjerne kakerlakker i alle leiligheter og alle fellesarealer i hele bygget, forteller Bakke.

Kommer på reiser

– To studenter har fått innvilget flytting til andre bygg i denne perioden. Noen reagerer veldig kraftig på kakerlakker, mens andre synes det går bra å bo her selv om vi jobber med fjerning, sier Bakke videre.

Kakerlakker følger med folk som flytter ofte og som reiser mye. Studenter lever slike liv. Vi har en helt annen hyppig utskifting av beboere enn andre boligblokker. Dermed øker også faren for å få skadedyr, sier Bakke.

Byggearbeider

– Vi har hatt en del byggearbeider i huset i sommer. Dermed har noen etasjeskiller vært åpne, og faren for spredning har vært større enn vanlig, sier Bakke.

Som opplyser at programmet for å bli kvitt både kakerlakker og veggdyr handler om fem saneringer med to måneders mellomrom.

– Vi har erfaring med skadedyr både fra dette bygget og andre bygg i Oslo. Sammen med ekspertene har vi gode rutiner for å komme dyrene til livs, avslutter Trond Bakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.