RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studentene er vaksinesinker


Det er spesielt viktig at de unge tar vaksinen mot svineinfluensa, sier bydelsoverlegen. Illustrasjonsfoto
Det er spesielt viktig at de unge tar vaksinen mot svineinfluensa, sier bydelsoverlegen. Illustrasjonsfoto
De unge i Nordre Aker møter ikke opp for å ta svineinfluensavaksinen. Det bekymrer bydelsoverlegen, som frykter nye dødsfall.

NORDRE AKER: Bare 17–18 prosent av bydelens befolkning mellom 18 og 35 år har til nå tatt vaksinen mot svineinfluensa.

– Det er altfor få. Særlig med tanke på at det er personer i denne aldersgruppen som har vist seg å bli veldig syke av den nye influensaen, og 30 mennesker har dødd av den, sier bydelsoverlege Georg Semcesen.

Han venter at det vil komme en ny sykdomstopp i løpet av vinteren eller våren, og frykter flere dødsfall.

– Vi ønsker ikke å skremme noen, men ett nytt dødsfall er ett for mye, sier bydelsoverlegen.

Unge menn

– Hva er årsaken til at de unge ikke lar seg vaksinere?

– Det at det har vært lite pressedekning på influensaen i det siste er nok en årsak, i tillegg til at det nesten ikke er noen som er syke av svineinfluensa for øyeblikket, sier Semcesen.

– Det er heller ikke til å komme unna at det særlig er unge menn som ikke har tatt vaksinen. De tror de er udødelige. Det er disse som kjører fortest, drikker mest og har livet foran seg. De tror ikke at de kan bli rammet.

Helsestasjonen er åpen

I og med at Nordre Aker har en stor del av Oslos studentbefolkning, vil Semcesen gjerne nå ut til studenter som er i den aktuelle aldersgruppen.

– Studenthelsetjenesten har vaksinert mange, og noen har nok også blitt vaksinert hos fastlege, også på sitt opprinnelige hjemsted. Men vi ønsker å vaksinere flere, sier Semcesen.

Litt over 50 prosent av Nordre Akers om lag 43.000 innbyggere er nå vaksinert mot svineinfluensa. Bydelsoverlegen oppfordrer alle som ikke har tatt vaksinen om å ta den, med spesiell oppfordring til dem mellom 18 og 25 år.

I tiden fremover er Helsestasjonen i Nydalsveien 21 åpen for vaksinasjon (uten timebestilling) kl. 16.00-18.30 den 12., 13., 19., 20. og 27. januar, samt 3. februar.

På landsbasis er nå 2 millioner mennesker vaksinert, mens 800.000 personer har hatt svineinfluensa, og er immune mot sykdommen.


Mer om tid og sted for vaksinering: Se bydelens nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere