RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir trangt om plassen under forelesninger på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Det blir trangt om plassen under forelesninger på Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Foto: Therese Eia Lerøen

Studenter må lære i trappa

Fulle forelesningssaler fører bokstavelig talt til hodepine for elever ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Skal du begynne her bør du ikke ha noe imot å lære i trappa!

BISLETT: – Det er et kjent problem blant studentene at det er lite plass i enkelte forelesningssaler, sier Therese Eia Lerøen, fagpolitisk ansvarlig i Studentparlamentets arbeidsutvalg.

Hun forteller at det ikke er uvanlig at studenter må belage seg på undervisning i trappa, uten å frykte at intimsonen blir invadert. Det største problemet gjelder fellesforelesninger, og de som er obligatoriske, forteller hun.

Det er ikke uvanlig at elever må dele pult hvis det er mulig, eller så blir alternativet å sitte i trappene, som tydelig illustrert på bildet over.

Overbooking

– Det er jo et veldig komplekst problem. Man overbooker og tar inn for mange studenter og antall studenter øker. I år ble skolen tildelt 140 nye studenter, mens rommene ikke øker i takt, sier en fortvilet Eia Lerøen.

Siden hun begynte på førskolestudiet i 2010 har hun opplevd mange ganger at fulle forelesningssaler hindrer henne i studiene.

– Jeg mener at det går veldig utover læringsmiljøet, sier hun og forteller om studenter som bevisst velger bort obligatorisk fellesforelesninger fordi de ikke får konsentrert seg i overfylte forelesningssaler.

Les også: Ny skole vil bli universitet

Vil ha flere forelesninger

Direktør Anne Christel Johnsgaard for samfunnskontakt og kommunikasjon forstår at plassmangelen er problematisk for studentene som opplever den.

– Det viktigste vi kan gjøre er å utnytte arealene våre bedre. De fleste forelesninger foregår 3-4 dager i uka, i et begrenset tidsrom. Vi er i gang med et nytt timeplanleggingssytem som innebærer utvidelse av perioden med forelesninger, sier Johnsgaard .

– Vi må sikre at vi utdanner like mange vi har plasser til. Siden en del studenter enten ikke møter opp til studiestart eller slutter i løpet av første semester må vi ta inn noen flere studenter, sier Johnsgaard om overbookingen.

Skolen regner med å ha et nytt timeplanleggingssystem på plass neste studieår, som innebærer bedre utnyttelse av forelesningssalene. Snart står også det nye sykepleierbygget klart i Pilestredet.

Les også: DEBATT: – Invester i studentene!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere