*Nettavisen* Nyheter.

Studentleder i Australia

Alexander Olaussen er blitt leder for norske studenter i Australia, selv studerer han akuttmedisin. Foto: Foto: Privat

Alexander Olaussen fra Nordstrand er valgt til ny leder for norske studenter i Australia. Alexander vil dermed ha hovedansvaret for ANSAs virksomhet i et av organisasjonens største medlemsland.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nordstrand/Melbourne: ANSA Australia fungerer som et utstrakt nettverk for norske studenter og avholder årlig flere sosiale og faglige arrangementer. Som leder for landsstyret i Australia vil Alexander få unik organisasjons- og ledererfaring. Alexander er 24 år og studerer medisin med en fordypning i akutt medisin ved Monash University i Melbourne.

Jorden rundt

Alexander forteller at han reiste jorden rundt i 2006.

– En kamerat, Nils, og jeg kjørte langs den nordøstlige kysten av Australia og ble betatt. Da vi kom hjem til Norge tok jeg kontakt med Kilroy Education og ANSA for å høre om mulighetene for å studere i Australia.

– Et par måneder senere ble jeg tilbudt tilbudt plass på et Akutt Medisin studie i Melbourne. Med eventyrlyst og kunnskapssult i sekken, gikk det ikke lang tid før jeg satt på flyet sørover, forteller Alexander.

Bygger nettverk

– Å studere i utlandet byr på fordeler slik som det å danne seg et internasjonalt nettverk.

– I tillegg har jeg fått muligheten til å delta i et undervisningsopplegg som ikke tilbys i Norge. I Australia, og mange andre land, er det en 3-årig universitetsgrad for å bli paramedic. Dette er en modell som Norge nå vurderer å implementere, og det skal bli spennende for meg å følge utviklingen etter å ha sett hvordan Australia gjør det. Forhåpentligvis kan jeg, med den kompetansen jeg nå har fått, bistå i utarbeidelsen av et slikt program, sier Alexander.

Svekket norsk?

– Samtidig vil nok min gamle norsklærer, Roar Strandberg, påstå at utenlandsstudiet potensielt har svekket mine kunnskaper i norsk ordstilling og syntaks. Selv om jeg må si meg delvis enig i det, må jeg supplere at det er en lav pris å betale for den enorme gevinsten det er å få utøve og kultivere engelsken min daglig, smiler Alexander.

Gleder seg

Alexander sier det avtroppende styret i ANSA har gjort en flott jobb.

– Likevel er det et par ting som må tas tak i, blant annet australske læresteders ufortjente rykte som «Beach-universiteter», hvor det angivelig er det gode liv, og ikke studier, som står i fokus.

– Dette er langt fra tilfelle: australske universiteter er blant de beste i verden, og kommer alltid veldig høyt opp på internasjonale rankinger. Den faglige kvaliteten på lærestedene her er høy, og det kreves mye av de som studerer i Australia.

- En annen utfordring er de store avstandene i et så stort land som Australia. ANSA er sterkt representert i Perth, Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide og Gold Coast, men de store geografiske avstandene mellom byene gjør det både krevende og spennende å holde jevnlig kontakt med alle.

Anbefales alle

Alexander mener alle hjemme som vurderer Australia bør gripe sjansen.

– Å studere i utlandet gir deg langt mer enn bare en utdannelse. Kulturelle erfaringer, språkutvikling og utfordringer med å flytte utenlands er ekstra kompetanse som kan være godt å ha med i sekken. Ta kontakt med ANSA om det er noe du lurer på. De hjelper til med alt fra stort til smått, og kan spille en avgjørende rolle for ditt valg.

Norge er sterkt påvirket av globale markedskrefter, så det å studere utenlands er selvinnlysende gunstig, mener Alexander Olaussen.

– Utenlandsstudier gjør at du lærer mer enn bare pensum; du setter på mange måter mer pris på Norge når du er i utlandet, og du blir mer ettertraktet på det norske arbeidsmarkedet. Utenlandsstudier er dermed en «vinn-vinn-vinn»-situasjon, proklamerer Alexander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.