RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studentsatsing på Robin Hood

Studentteateret presenterer familiemusikalen "Robin Hood" i storsalen på Chateau Neuf 26.-28. april.

MAJORSTUEN: Musikalen Robin Hood er en storsatsning fra Studentteaterets side, og det er helt nytt at vi setter opp en produksjon av dette formatet, forteller pr-ansvarlig Ida Solvang. Musikalen er skrevet av den norske dramatikeren Bibbi Nergaard, og basert på det kjente engelske sagnet om Robin Hood.
Studentteateret består av studenter fra universitet og høyskoler i Oslo.
Og her er det mange kreative mennesker og mye talent! mener Ida.
Med glimt i øyet
Historien om Robin Hood fortelles med et stort glimt i øyet og en tydelig og alvorlig undertone. Musikken består av kjente irske folketoner som "Greensleeves" og "Whiskey in the Jar". I tillegg blir stemninger fremhevet med moderne pop og jazz Tom Jones' "Sex Bomb", Gershwin's "Let's Call the Whole Thing Off" og utdrag fra kjente klassiske verk som "Rigoletto" og Al Binonis Adagio. De fleste sangene har ny norsk tekst.
Musikalen er laget for at barn skal kunne følge historien, men både ungdom og voksne vil le, gråte og la seg engasjere av de fattiges kamp for sin rett, mener Ida Solvang.
Morsomme karakterer
Sheriffen er regent i Kong Richard Løvehjertes fravær og utnytter landsbyfolket på det groveste. Landsbyens fredløse, ledet av Robin Hood, kjemper for rettferdighet og prøver å vinne makten tilbake til folket. På tross av sheriffens grusomhet og makt har de fredløses list og deres tørst etter rettferdighet en solid evne til å holde både sheriffen og publikum på vakt. Under kampens hete oppstår det også romantikk blant de involverte, med kjærligheten mellom Robin Hood og den vakre og adelige Lady Marion i sentrum.
Vi finner mange morsomme og rørende karakterer blant adelen og de fredløse. En trist og surrete munk; en sart, elskelig og dum prins; en dansende slange; en blind og gal spion (eller er han egentlig det?), og selvfølgelig Robin Hood som alltid ligger to skritt foran den maktsyke sheriffen. Noen dyr og et par hekser skaper også liv og spenning underveis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere