RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Studiespesialisering med toppidrett

Etter flere års venting kan endelig Bjerke videre- gående tilby studie-spesialisering. Det vil si plass til 60 nye elever til høsten.

Linderud: Seksjonsleder for Idrettsfag, Kjell Ove Hauge er glad for at Bjerke nå utvider utdanningstilbudet ved skolen.
Dette har vi ventet på i sju-åtte år allerede, så dette er veldig gledelig, sier han. Det er ikke mange dagene siden det ble klart, men allerede til høsten starter det første kullet med studiespesialisering på Bjerke.

Viktig for Groruddalen

Bjerke videregående er nå eneste skole i denne delen av Groruddalen som tilbyr studiespesialisering til høsten. Bredtvet får ingen ny 1. klasse.
Jeg mener det er veldig viktig for Groruddalen at vi får et slikt tilbud i dette området også, mener Hauge. I tillegg til Bjerke har også Stovner videregående i Stovner bydel og Hellerud videregående i Alna bydel studiespesialisering som fagtilbud.
Sammen med studiespesialiseringen har Bjerke videregående valgt å satse på toppidrett og breddeidrett som valgfritt programfag, sammen med engelsk og matematikk.
Det betyr at våre elever kan kombinere realfag med idrett på en helt unik måte, forklarer Hauge. Bjerke har lang tradisjon med Idrettsfag og har meget dyktige trenere i blant annet fotball, ishockey og langrenn i sin stab.

Realfag og idrett

Tre år på idrettsfag gir generell studiekompetanse, det samme som kreves for å komme inn på høyskoler og universitet. Men enkelte fagområder, som ingeniør og medisin krever spesiell studiespesialisering, altså mer realfag enn idrettslinja tilbyr. Slik opplegget blir på Bjerke fra høsten har elevene nå mulighet til å kombinere spesiell studiekompetanse med toppidrett eller breddeidrett.
Det er helt nytt. Tidligere har elever som ønsker å satse på idretten sin gjennom idrettslinja vært nødt til å ta opp en del realfag senere dersom de ønsker å studere til å bli ingeniør eller lege eller andre retninger som krever spesiell studiekompetanse, forklarer Hauge.

Frist 1. mars

Bjerke har satt i gang en offensiv ovenfor ungdomsskolene i nærområdet for å promotere den nye studieretningen.
Søknadsfristen for å søke videregående utdanning går ut 1. mars. Og ettersom vi nettopp har fått bekreftet at vi har fått studiespesialisering har vi liten tid på å spre nyheten, sier Hauge. Bjerke-læreren er klar over at søknadsprosessen kan være forvirrende for elevene.
Det er mange nye begrep å sette seg inn i. Hva er programfag, og hva betyr generell studiekompetanse for eksempel. Jeg vil råde folk til å ta kontakt med skolen direkte eller bruke utdanningsetaten sine hjemmesider, sier Hauge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere