RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dette området ved Olsens Enke vil det i 2013 foregå arbeider knyttet til oppgradering av Oslotunnelen. BU-leder Carl Oscar Pedersen er skeptisk med hensyn til støy.Foto: Vidar Bakken
I dette området ved Olsens Enke vil det i 2013 foregå arbeider knyttet til oppgradering av Oslotunnelen. BU-leder Carl Oscar Pedersen er skeptisk med hensyn til støy.Foto: Vidar Bakken

Støy døgnet rundt i 2013

Oslotunnelen skal oppgraderes i 2013. Jernbaneverket varsler støyende arbeid døgnet rundt på riggområdet ved Olsens Enke.

SKØYEN/BESTUM: – Jeg er bekymret med den historikken vi har med Jernbaneverket, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Ingen imøtekommenhet

I et nabovarsel om støyende arbeid til beboere rundt Olsens enke, skriver Jernbaneverket at det vil foregå arbeider på riggområdet ved Olsens Enke i hele 2013. Det skjer i forbindelse med nødvendig oppgradering av Oslotunnelen.

– Jernbaneverket har ikke tidligere vist imøtekommenhet når det gjelder tiltak mot støy i dette området, så vi har grunn til å være skeptisk, sier Pedersen. Jeg er også skeptisk til at Helseetaten har gitt dispensasjon fra støyforskriften når det innsovningsperioden mellom klokken 23–01.00.

Morgenen vil i februar starte med arbeidsmaskiner som returnerer fra arbeid i tunnelen mellom klokken 05.00 og 05.30. Mellom klokken 07.00–17.00 vil det foregå kapping av rørdeler, inntransport av utstyr og klargjøring for opplasting. Jernbaneverket har fått dispensasjon i innsovningsperioden. Det betyr at klargjøring av arbeidsmaskiner og opplasting av materiell med truck og hjullaster vil skje mellom klokken 23.00 og 01.00. Deretter blir det utkjøring fra området.

Les også:

Innrømmer støy, men gjør ikke noe med det

Nattestøyen fra tog fortsetter

Konflikt i mange år

I nabovarselet skriver Jernbaneverket at det vil bli iverksatt støydempende tiltak. Området rundt riggområdet består av eneboliger og blokker.

– Bydelen har ansvaret for målrettet helsevern som omfatter blant annet støy. Vi vil nøye følge opp at Jernbaneverket holder seg til de retningslinjer som ligger i støyforskriftene og ikke minst at de betingelser som er lagt til grunn for Helseetatens dispensasjon blir fulgt, sier Pedersen.

Jernbaneverket skriver videre at eksisterende støyskjerm skal tilpasses der det er behov for dette og at rådgivende firma skal bistå med støytiltak og støymålinger.

I området har det i flere år vært konflikt mellom beboere og Jernbaneverket på grunn av støyen fra alle togene som til alle døgnets tider bruker dette som snuplass og oppstillingsplass. De har bedt om støyskjermer langs linjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere