RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støyforening støtter naboaksjon


Paal Espen Hambre er en av lederne i Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad. Nå får han støystøtte av Støyforeningen.
Paal Espen Hambre er en av lederne i Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad. Nå får han støystøtte av Støyforeningen.
Norsk Forening mot støy (NFMS) gir i en pressemelding sin støtte til Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad.

RØA: NFMS er en forening som har som formål å bidra til å redusere og forebygge støybelastning og støyplager i Norge, for derved å sikre en bedre livskvalitet.

Pressemeldingen er forhåndslest av daglig leder Hanne Herrman og har tittelen "Norsk Forening mot støy støtter Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad". En annen variant av pressemeldingen er lagt ut på foreningens hjemmeside.

Bekymring og krav

Betyr dette at Støyforeningen støtter Naboaksjonens arbeid mot kunstisbane på Bogstad?

Vår erfaring med tilsvarende anlegg viser at man blir utsatt for ulike støykilder. Vi tar ikke stilling til for eller imot kunstisbanen i og for seg. Vi støtter aksjonens bekymring og krav på svar vedrørende spørsmål knyttet til støyproblematikken, sier Herrman.

Langvarig konflikt

Det kan jo se ut som foreningen tar stilling når en leder av Naboaksjonen, Paal Espen Hambre, i pressemeldingen sier: "...det er derfor svært gledelig at de støtter oss i vårt syn på den planlagte banen". I tillegg skriver han at "Naboaksjonen tror at NFMS's motstand mot prosjektet vil utgjøre ytteligere en spiker i kisten".

Ja, vi støtter Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad. Hvordan Hambre ordlegger seg er hans sak. Vi har tatt stilling til Naboaksjonens henvendelse, og det står vi inne for. Det kommer frem av pressemeldingen hva vi legger vekt på. Vårt hovedanliggende er at støykonsekvensene for beboerne i området må utredes i forbindelse med en slik kunstisbane. Hvis ikke, risikerer bydelen langvarig konflikt i området i etterkant.

Kan forvente

Støyproblematikk er vel allerede en del av det som skal utredes i forbindelse med det kommunale planarbeidet.

Ja, det anbefales. Derfor mener vi det er viktig å understreke at undersøkelser viser at virkninger av å bli utsatt for langvarig støy generelt sett gir helseproblemer for svært mange, sier Herrman.

I pressemeldingen sier du at støykonsekvensene må utredes før det gis grønt lys til støy fra høyttalere, biler, publikum, utøvere og prepareringsmaskiner. I prosjektet for kunstisbanen er det lagt vekt på at det ikke blir montert høyttaleranlegg eller publikumsanlegg. Utøverne vil stort sett være barn.

Jeg har tatt utgangspunkt i hva man kan forvente av installasjoner fra tilsvarende idretts- og nærmiljøanlegg, herunder nærmiljøanlegg rettet mot barn. Alle vil at barn og mennesker skal være i fysisk aktivitet. Alle vil også ha mulighet til ro og hvile, ro og fred når de er hjemme. Her vil det være kontinuerlig aktivitet fra morgen til sen kveld. Det er snakk om lyd- og støypåvirkning over lang tid. Det påvirker folk i nærområdet, sier Herrman, som mener at boligfeltene rundt golfbanen, fra Bogstad og opp til Voksen og Voksenlia vil være særledes utsatt for støy fra en kunstisbane. Dette på grunn av områdets flate topografi.

Ikke kontakt

I pressemeldingen sier hun også at: "Per i dag er det anbefalt at støy skal være et hovedparameter når områder skal utvikles. Planleggere og politikere må klare å håndtere flere perspektiv på en gang; menneskers behov for idrett og lek, så vel som for hvile og rekreasjon.

Hanne Hermann hadde ikke kontakt med representanter for Bogstad Vinterparadis før pressemeldingen med Hambre og Hermann gikk ut til mediene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere