RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styrer mot det gode liv


Endringsteraupeut på Alternativ Medisin Røa, Andreas Andersen, hjelper folk til å få en bedre hverdag. 
Foto: Fredrik Eckhoff
Endringsteraupeut på Alternativ Medisin Røa, Andreas Andersen, hjelper folk til å få en bedre hverdag. Foto: Fredrik Eckhoff
Jeg vil gjerne prøve å holde folk i 100 på motorveien i stedet for å hjelpe etter at de har kjørt i autovernet, sier endringsterapeut Andreas Andersen.

RØA: Har du det godt med deg selv og dine medmennesker? Føler du at tiden strekker til i jobb og privatliv? Har du lyst til å leve et sunnere liv?

Før det går for langt

Mange av oss har utfordringer i hverdagen, som vi gjerne er fullt klar over, men kanskje ikke får gjort noe med. Andreas Andersen, som har fortid blant annet innenfor sosialøkonomi og næringsliv, forteller at han selv har gjort endringer i eget liv de siste årene etter å ha jobbet "mye og på feil måte", som han kaller det.

Jeg har aldri selv vært utbrent eller i en krise, jeg stoppet heldigvis før det var for sent, sier Andersen.

Nå hjelper han mennesker til å gjøre de riktige endringene, både gjennom terapi og foredrag.

Mange holder det gående, mens de tenker at nå skal de gjøre endringer snart, sier terapeuten. Det er mye som kan være med på å skape problemer i hverdagen. Røyking, sofasitting, internettavhengighet, stress på jobb eller privat, shopping, alkohol og rus, usunt kosthold og mye, mye mer. Dårlig samvittighet er et velkjent resultat for mange, og Andersen mener at vi ikke må være så kritiske til oss selv.

Tid til seg selv

Det er veldig flinke mange mennesker som er misfornøyd med seg selv. Det er folk som ordner og styrer, jobber og står på, fikser hus, unger og seg selv, men likevel er misfornøyde. Det gjelder også å sette av tid til å gjøre det de har lyst til, ikke bare være til for andre, sier han engasjert.

Har du et tips til dem som sliter og strever i hverdagen?

Kom deg ut i naturen! Se på blomstene, himmelen, lytt til fuglene! sier Andersen, som selv er en ivrig bruker av naturen, blant annet som utdannet. Han oppfordrer også folk til å bli ferdig med ting i fortiden.

Mange sliter med ting som har skjedd, konflikter de har innenfor egen familie eller omgangskrets, eller i jobbsammenheng.

Mitt tips er å bli ferdig med ting. Det kan være lurt å tilgi andre. Gjør det gjerne for deg selv i det stille, mener han.

Motivasjon viktig

Skal man gjøre endringer i livet, er man nødt til å ville det, mener endringsterapeuten.

Ja, man må være motivert. Det nytter ikke for eksempel å slutte å røyke, hvis det er mannen din som har bestemt det! sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere