RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styrer mot underskudd


Bydelsdirektør Heidi Larssen kan blir nødt til å foreslå kutt i tjenestetilbudet i Bydel Grünerløkka. Foto: Øystein Dahl Johansen
Bydelsdirektør Heidi Larssen kan blir nødt til å foreslå kutt i tjenestetilbudet i Bydel Grünerløkka. Foto: Øystein Dahl Johansen
Store ekstra utgifter til økonomisk sosialhjelp gjør at Bydel Grünerløkka kan bli nødt til å kutte i tjenestetilbudet.

GRÜNERLØKKA: På forrige ukes møte i bydelsutvalget (BU) informerte økonomisjef Veronica Bruce om den økonomiske ståa i bydelen.

Bydelen har per 28. februar et merforbruk på 3,5 millioner kroner, sa hun.

Bydelen bruker blant annet mindre penger enn budsjettert på barnehager og barnevern, men det er lite som skal til før spesielt barnevernet velter bydelsbudsjettet.

Det er gledelig at barnevernstjenesten ligger under budsjett og ikke øker nivået i forhold til i høst, men det er ikke mer enn et par dyre institusjonsplasser som skal til før budsjettet ryker, sa Bruce.

Økonomisk sosialhjelp

Finanskrisa slår også til lokalt i bydelen som nå for alvor merker krisa med kraftig økning i antall utbetalinger sosialklienter.

Vi har en økning i antall klienter og økning i utbetaling per klient, sier Bruce.

Bydelen hadde ved utgangen av februar 1.011 sosialhjelpsklienter, en økning på 124 i forhold til i fjor og det som er budsjettert med for året.

På grunn av problemene i Nav har bydelen vært nødt til å forskuttere økonomisk sosialhjelp til enkelte brukere. Disse pengene vil bydelen få refundert fra Nav.

Slik det ser ut nå vil vi bruke tolv millioner kroner ekstra på økonomisk sosialhjelp i år. Slik det er med Nav bidrar ikke akkurat det til å gjøre ting bedre, sier Veronica Bruce.

Tjenestekutt

Bydelen bruker også mer penger en budsjettert på pleie og omsorg og funksjonsområdet helse, sosial og nærmiljø.

Bydel Grünerløkka er derfor trolig avhengig av ekstra overføringer fra Oslo kommune for å få budsjettet til å gå opp, men det er ennå ikke kommet noen signaler på slike ekstra overføringer fra byrådet.

Hvis det ikke kommer noe fra sentralt hold ser jeg ikke at vi skal klare det uten dramatiske kutt i tjenestene, svarte bydelsdirektør Heidi Larssen.

I tilfelle bydelen må kutte i tjenestetilbudet er det først og fremst de ikke-lovpålagte tjenestene, som ungdomsklubber, kulturtilbud, frivillighetsmidler og eldresentre som ryker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere