RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Margrethe Fjermeros har hatt "Mons" hos seg i to år. Men først nå er hun av styret i borettslaget pålagt å kvitte seg med hannkatten. Hvis ikke vil hennes leilighet bli tvangssolgt. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Anne Margrethe Fjermeros har hatt "Mons" hos seg i to år. Men først nå er hun av styret i borettslaget pålagt å kvitte seg med hannkatten. Hvis ikke vil hennes leilighet bli tvangssolgt. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Styret foreslår å drepe Mons

Hun har hatt hannkatten Mons i sin leilighet i to år. Nå pålegges hun av styret i Meklenborg borettslag å omplassere eller avlive Mons. Hvis ikke legges leiligheten hennes ut for tvangssalg.

HOVSETER: Anne Margrethe Fjermeros tok til seg Mons for to år siden. Hannkatten var da hjemløs, men fant et nytt, godt hjem hos uføretrygdede Fjermeros. Den kastrerte hannkatten fant seg godt til rette i borettslaget. Formelt sett sier husordenreglene i Meklenborg borettslag at dyrehold ikke er tillatt uten en skriftlig dispensasjon fra styret.

Fjermeros innhentet aldri en slik dispensasjon. Men siden hun har hatt Mons hos seg i to år, og ikke fått klager fra naboer eller advarseler fra styret, har hun ikke tenkt tanken på at styret ville ha Mons vekk fra borettslaget.

- Ingen har klaget

Da hun kom hjem fra et lengre opphold et annet sted i landet, lå det brev i postkassen med krav om at Mons måtte fjernes, eller "eventuelt avlives". I brevet slås det blant annet fast at styret tidligere skriftlig har bedt om at dyreholdet opphører, eller at katten holdes inne. I brevet skriver styret at anmodningene er blitt ignorert av Fjermeros. Hun mener på sin side at hun tidligere ikke har mottatt et slikt pålegg.

- Jeg skjønner ikke dette. Mons har bodd her i to år, ingen har klaget på ham. Snarere tvert om. Fra flere naboer har jeg det skriftlig at de setter stor pris på ham. Ingen har kommet til meg og sagt han er til sjenanse. Jeg skjønner ikke hvorfor styret plutselig mener han er et problem. Mons er snill og plager ingen. Verken med støy eller lukt. Jeg er helt sjokkert, sier Fjermeros.

I det siste brevet får Fjermeros frist til 18. august til å kvitte seg med Mons. Enten må han vekk, eller så mister hun leiligheten.

Tvangssalg

Men styret er av en helt annen oppfatning. Det mener at det har alt på det tørre. Styret står fast på at Fjermeros har brutt husordensreglene. Det lyktes ikke Akersposten å få en kommentar fra styrelederen i borettslaget. Men ordlyden i et brev fra 1. juli er krystallklar:

- Det er helt uakseptabelt at en andelseier fullstendig ignorerer de husordenregler som andelseierne selv har vedtatt, heter det i brevet.

Det vises til borettslagsloven og tvangsfullbyrdelselsloven at Fjermeros' andel vurderes solgt. Siste foreløpige frist er altså satt til 18. august.

Vil skaffe hjelp

Fjermeros vurderer å skaffe juridisk bistand. Hun vil verken kvitte seg med Mons eller flytte fra borettslaget hun trives så godt i.

- Nei, det må da kunne gå an å få til en løsning på dette. Dette er en trist situasjon, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere