*Nettavisen* Nyheter.

Styrk barnehagene

Vi ønsker alle det beste for våre barn. Vi som har barn i barnehage

ser daglig hvordan de ansatte i barnehagene står på hver dag for å lage et godt tilbud for barna.

De siste årene har det vært et stort trykk for å øke tilbudet, slik at alle som vil, kan få et tilbud om barnehageplass i bydelen. Dette har skjedd samtidig ved at det i mange bydeler, inkludert bydel

Søndre Nordstrand, har vært meget anstrengt økonomi, som blant annet har betydd svært små vikarbudsjetter og lite penger til leker, vedlikehold av barnehager etc.

Med svært små vikarbudsjetter er barnehagene særlig sårbare for sykdom hos ansatte. Hvis denne situasjonen varer over flere år vil belastningen på de fast ansatte, etter mitt syn, bli uholdbar. I en tid med bedret bydelsøkonomi, er derfor tiden kommet for å bedre forholdene for de som tar vare på det kjæreste vi har, nemlig barna. Vi som politikere må nå sette fokus på kvalitet og på innholdet i barnehagene, og på de som skaper dette innholdet. Konkret betyr dette at vi ikke vil godta forslag som øker antall barn i barnehagene ytterligere, uten at barnehagene får tilført mer penger. Vi ser også at eldre barnehager er slitte, og at det behøves opprusting av uteområder.

Vi skal oppfylle løftet om barnehageplass til alle som ønsker det i bydelen, men vi skal også satse på barnehagene slik at det blir en god arbeidsplass, og et godt sted å være og å lære for barna våre.

Rune Eriksen

Småbarnsfar og BU-medlem Ap, Bydel Søndre Nordstrand

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag