RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styrking av barn og ungdom

Bydelsutvalget i bydel Ullern styrket fritidstilbudene til barn og ungdom i revidert budsjett, samtidig som barnehagene fikk økte midler.

Mads juniorklubb, Mads Voksen og Stoppestedet hadde i opprinnelig budsjett blitt styrket med 185 000 kroner. Bydelsutvalget vedtok å styrke fritidstilbudet med ytterligere 100 000 kroner. I tillegg ble det vedtatt å opprettholde tilbudet om seilklubb for ungdom med 75 000 kroner. 150 000 kroner ble også vedtatt for å opprettholde funksjonen som SLT-koordinator, som jobber med forebyggende arbeid innen kriminalitet og ungdom. Kulturmidler ble styrket med 100.000 kroner.
Vikarbudsjettene til barnehagene ble likevel ikke kuttet, men opprettholdt med 140 000 kroner. Samtidig ble det vedtatt at det ikke skulle bli økt foreldrebetaling i barneparkene. Det ble også gjort en korreksjon på 350 000 kroner med hensyn til foreldrebetaling til SFO, for de med lave inntekter.
For området pleie og omsorg ble en rekke foreslåtte kutt i det opprinnelige budsjettet fjernet, i tillegg til at eldresentrene fikk en tre prosent økning av driftsmidlene. Det siste koster bydelen 98 000 kroner. En del av kuttene til vikarlønn i sykehjem oppheves og 350.000 kroner tilbakeføres budsjett. Hjemmetjenesten styrkes med en ny stilling til 400 000. Samtidig fulgte BU innstillingen fra Rådet for funksjonshemmete, ved å øke stillingen for ergoterapeut for funksjonshemmete barn fra 60 til 100 prosent. Tidligere kuttforslag knyttet til ergoterapeut Silurveien, utbedring av kjøkken Ullerntunet, lønn ved boliger for funksjonshemmete og velferdsmidler til boliger for funksjonshemmete ble fjernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere