RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Styrte VIF til finalen


Talentfull:Adnan Haidar (18) trives best med ballen i beina. Her er han avbildet mot danske Midtjylland i sommer. Foto: Thomas Brekke Sæteren
Talentfull:Adnan Haidar (18) trives best med ballen i beina. Her er han avbildet mot danske Midtjylland i sommer. Foto: Thomas Brekke Sæteren
Mortensrud-gutten Adnan Haidar spilte en sentral rolle da Vålerenga slo Bodø/Glimt 3-0 i semifinalen i junior-NM.

VOLDSLØKKA: Fra sin dype midtbaneposisjon hadde 18-åringen kontroll på det meste og gjestene fra Nord-Norge truet aldri Haidar og Co. på den regntunge Voldsløkka stadion. Lørdagens cupkamp var aldri velspilt, men Adnan fikk likevel vist seg fram. Både med og uten ball.

Jeg startet litt tregt sammen med resten av laget. Vi var litt nervøse alle sammen. Men det gikk mye bedre utover i kampen. Jeg liker å ha ballen i beina, og det fikk jeg muligheten til i 2. omgang, forteller Adnan Haidar, som er strålende fornøyd med å være i cupfinalen.

Pokal-jakt

Vålerenga, som ikke har vært i en juniorfinale siden 1968 (!), ledet til pause etter et akrobatisk brassespark av spissen Glenn Roberts. I 2. omgang startet gjestene best, men det tok ikke lang tid før Vålerenga hevet seg og tok over banespillet. Bodø/Glimt fikk to direkte røde kort et stykke ut i omgangen, og derfra og ut handlet det meste om Vålerenga. 2-0 kom på straffespark etter at nevnte Roberts hadde satt den sikkert i mål.

Ti minutter seinere spilte Adnan Haidar en herlig stikker igjennom til goalgetteren Roberts. Hurtigtoget rykket ifra alle på kanten av 16-meteren, og scoret sitt tredje mål for dagen.

Cupfinalen spilles i Kristiansund mot Start 4. november. Adnan spår en tett og tøff kamp, men han har stor tro på at nettopp Vålerenga vil hente pokalen hjem til Valle.

Start har et veldig godt lag, men hvis vi er fokuserte har vi en god mulighet. Jeg gleder meg veldig. Det er moro å spille kamper som virkelig betyr noe, sier Mortensrud-gutten entusiastisk.

Veien videre

Adnan går i dag på fotballinja på Wang Toppidrett. 18-åringen, som har 12 U-landslagskamper å vise til, har spilt rekruttfotball i 2. divisjon de to siste årene. Midtbanespilleren har til tider også trent med A-laget, men etter endt sesong håper 18-åringen på å kunne bli med på fast basis.

Målet mitt er å få A-lags- eller rekruttkontrakt etter sesongen. 2.-divisjonsspill har vært veldig nyttig for meg. Men nå er jeg klar til å ta steget opp på A-lagsnivå, forklarer han. Adnans store drøm er å spille proffotball i Spania. Han vet at veien dit er lang, men Mortensrud-gutten er villig til å ofre alt. Fotball er livet mitt og jeg elsker å trene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere