RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SU mot Huken

Tre jenter fra Østkanten SU ba Bydelsutvalget på Bjerke tenke på befolkningen i sin behandling av Huken-saken.

Bjerke:Torsdag i forrige uke skulle bydelsutvalget i Bjerke behandle saken om Huken pukkverk. I den forbindelse hadde Østkanten Sosialistisk Ungdom (SU) et innlegg i åpen halvtime. Jentene hadde med en stor banner der de oppfordret bydelen til å si nei til videre utbygging av det omstridte anlegget. Bydel Bjerke er ikke direkte involvert i saken, men behandlet en sak der det foreslås at bydelen utarbeider en støtteerklæring til de berørte bydelene Grorud og Stovner. SU ønsket imidlertid at bydelen sier et klart nei til videre utvidelse.
- Politikerne bryter løftene sine gang på gang, og vi krever at dere sier nei til videre utvidelse, sa Ingrid Braathen i sitt innlegg.
Huken pukkverk har fått stor oppmerksomhet i media på grunn av beliggenheten innenfor markagrensa. Både naboer og miljøforkjempere er skeptiske til Oslo Veis planer om en utvidelse av anlegget. Både hensynet til markagrensa og økt forurensing som følge av større trafikk til og fra anlegget bør veie tungt mener de.
-Det er viktig for oss å engasjere oss, for dette er en sak som berører veldig mange. Huken ligger allerede innenfor markagrensa, og det vil bli stor forurensing for befolkningen på Grorud og Ammerud, sa Braathen til LG etter at de hadde lagt frem innlegget sitt for BU.
Et enstemmig BU vedtok til slutt at BU-leder Torstein Winger skal avgi en uttallelse som støtter de involverte bydeler, og dermed forsøke å sikre at Groruddalen står samlet i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere