RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sugne på vinter

Normalt skulle vi hatt flere uker med vinter til nå. Men den har uteblitt - helt fredag kveld. Da kom den i form av noen få cm hvitt dekke. Dermed var det ut med ski, kjelker og akebrett lørdag formiddag.

Skullerudstua:Størst vinterlig utbytte fikk nok de som lørdag formiddag la veien til området utenfor kulelrudstua. For der var det ikek bare det naturlige drysset fra oven, men også et godt grunnlag med kunstsnø som ventet utøverne.

Og lot ikke anledningen gå fra seg. Derfor var det mange som vendte hjem med vårte buksebaker og blussende røde kinn etter en flott dag på det som julaften lå under trærne. Store og små, unge som gamle moret og gledet seg over at de endelig kunne ta i bruk det som til nå hadde stått på vent i garsjer, kjellere og boder.

Dette har vi ventet på og gledet oss til, sier Kristin Iversen med sønnen Philip Pilskog (3). De har sammen med Eiriel Mathisen og Vilde Mathisen Vikerstad (5) lagt veien fra Bogerud til Skullerud for å gå på ski. Godt å ha mor å holde i hånden når de vanskelige bakkene skal forseres. Rundløypa på 400 meter var tung nok.

På kjelke

6 år gamleIne fra Bøler med mamma Nina Sveen kjørte kjelker i kjede med Jonas (5) og Kathrine Rognlien. Pappa Arne Viggo Rognlien ga dytt så det ble fart nedover bakken.

Nå venter vi bare på at det skal bli ordentlig vinter for at barna skal få gå mere på skiskole, sier Nina Sveen. Alle er de nemlig ivrige på å bruke Østmarka.

Skiskoler

Lørdag og søndag var det kurs for de som om litt skal lede skiskoler. Lørdag hadde Jarle Ure kurs for ti som allerede fra neste helg har jobb som skiinstruktører, mens søndags kurs var for dem som skal lede det mer lekne på ski.

Flott å ha fått disse få cm oppå kunstsneen, sier Ure. For før fredagens nedbør var det hardt å gå på kunstsneen.

Turglede

Skullerud-området er det eneste stedet i vår del av byen hvor det har vært mulig å bruke skiene til nå. Her har Skiforeningen og Friluftsetaten i samarbeid fått lagt ut snø og laget en rundløype.

61 år gamle Else Kolflaath fra Brattlikollen gikk mange runder på fredag, og fulgt opp tidlig lørdag morgen da hun virkelig kunne glede seg over skiføret. Over 100 ganger skal hun ha gått i løpet av søndagen - altås over 4 mil.

Finest lørdag

Det var helt klart lørdag som ble den fineste dagen for de som ville benytte denn første, lille smaken av vinter. Men både lørdag og søndag fortalte en så godt som fullsatt parkeringsplass ovenfor Skulelrudstua at nå er vi sugne på vinter.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere