*Nettavisen* Nyheter.

Suksess-år for Café Condio

Treffsikker: Senterleder Yasir Islam har funnet suksessoppskriften på et godt ungdomstilbud. Arkivfoto: Cathrine Brynildsen

Senterleder Yasir Islam kunne med god samvittighet se nyttårsrakettene fyke i været. 2013 ble Café Condios beste år noensinne.

MAJORSTUEN: – Dette viser at ungdommene liker det vi gjør!


Senterleder Yasir Islam har alltid vært entusiastisk. Da tallene for 2013 nylig ble klare fikk han enda en grunn til å smile: 30.000 besøk har Café Condio hatt i sitt første hele år i nytt hus. Det er flere enn noen gang.

Kollektiv innsats

Suksessen tilskriver han et bredt aktivitetstilbud, tilstrømming av frivillige og godt samarbeid med bydelene.
– Det handler om hvordan vi som voksne møter ungdommene. Her kan de treffe venner, gjøre lekser, spille spill eller gå på konsert, og alt kan skje samtidig. Det er ikke sånn at det er én tid for alt, her kan noen se film i én etasje mens andre gjør lekser i en annen, smiler senterlederen.

Les også: Millioner til Røde Kors-senteret på Mortensrud

Aktivt år

2013 var Condios første hele år i drift etter nyåpningen i oktober 2012. Senteret satset på samarbeid fra dag én, og trakk slik til seg ungdom fra hele byen.
– Vi er ikke et Frogner-prosjekt, smiler Yasir stolt.
– Vi har aldri hatt så mye samarbeid med skolene og de ulike ungdomstiltakene som i året som har gått. Det viser at vi gjorde noe riktig da vi tok inn kompetanse utenfra i 2012. Dermed har vi kunnet tilby gode aktiviteter, og da øker også frivilligheten, og dermed tilbudet til ungdommen, sier han.

Les også: Akutt frivillig-mangel på Condio

Respons i et smil

Godt samarbeid med skoler og andre ungdomstilbud bærer frukter. Den beste responsen senterlederen kan få, kommer fra ungdommene selv.
– Det kommer mange på de store arrangementene våre, og flere sier de er glade for at vi har åpent hele sommeren. Men det beste er når en ungdom kommer strålende tilbake og forteller om gode karakterer som resultat av god leksehjelp, smler Yasir.

Les også: Karpe-Chirag huller Café Condio

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag