*Nettavisen* Nyheter.

Suksess for billigtannlege

GARANTERER FOR KVALITETEN: Tannlege og medeier i Euro Clinic, Magnus Skjelsberg, setter kvalitet fremfor pris. Foto: Andreas Lindbæk

14. mars åpnet Norges første lavprisklinikk for tannpleie tannlegekontor på Grønland. - Vi har merket at behovet er kjempestort for et slikt tilbud i Norge, sier tannlege og medeier i Euro Clinic, Magnus Skjelsberg, til Østkantavisa.

GRØNLAND: Ved å ha stordrift og lang åpningstid håper han å kunne gi et tilbud til dem som ikke går til tannlegen på grunn av høye priser.

- Vi ser at det er et enormt behov for dette i hele Norge. Jeg mener det er synd og skam at en så stor andel av befolkningen rett og slett ikke kan se seg råd til å gå til tannlegen. Ferske tall fra den norske tannlegeforeningen viser at omlag 800.000 nordmenn ikke har vært hos tannlegen seneste året, og omlag 100.000 reiser årlig utenlands for å finne billigere behandling. Derfor tror vi at vi vil få nok å gjøre uten å komme andre tannleger i næringen, sier Magnus.

Stor pågang

Den nye tannklinikken på Grønland har siden de åpnet i midten av mars merket stor pågang. Og kundene kommer fra hele landet.

- Det har gått stort sett fint etter åpningen. Mottakelsen vi har fått fra kundene er enestående positive og vi har hatt kunder som har reist helt fra Finnmark. Det er generelt stor pågang av pasienter og således stor interesse for vårt tilbud, sier Magnus.

Utnytter tid og utstyr

Grunnen til at de kan legge seg på priser under konkurrentene er at de utnytter utstyret de har. Ved å ha stordrift og lang åpningstid håper han å kunne gi et tilbud til dem som ikke går til tannlegen på grunn av høye priser.

- Det er framfor alt stordriftsfordeler og mindre marginer sammenlignet med en tradisjonelt driftet tannklinikk som gjør at vi kan holde såpass mye lavere priser. Det gjenstår jo å se om det drivverdig, men så langt ser det jo absolutt sånn ut, opplyser Magnus.

I tillegg har de lange åpningstider og åpent i helgene.

- Dette gjør at vi utnytter utstyret og lokalitetene bedre enn mange andre tannleger som kun har åpent 8-16, fortsetter han.

- Kan vi frykte for kvaliteten siden dere er billigere enn andre?

- Nei, kvalitet går foran pris hos oss. Det er veldig viktig at pasientene skal ha den samme grad av service og kvalitet som de ellers er vant med, men til en lavere pris. Alle tannleger som jobber hos oss har norsk autorisasjon, så kvaliteten skal således ikke være dårligere enn hos en hvilket som helst annen norsk tannlege, sier Magnus Skjelsberg

Spennende område

Når det gjelder plasseringen på det nye området på Grønland er ikke det tilfeldig.

- Det er få etablerte tannlegepraksiser på Grønland og et tett befolket området. Dette er jo også en del av Oslo som er under veldig utvikling, med mye nybygging og etablering. Grønlands fremtidsplaner ser jo unektelig veldig spennende ut og det føles derfor veldig bra å være etablert nettopp her.

I tillegg så mener han at mange av potensielle kunder bor i dette området.

- Dessuten så må vi jo innrømme at det er mange av våre nye landsmenn som i utgangspunktet ikke har noen fast tannlege som bor her, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag