RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suksess for Cjub TT

Ungdomsbedrifter på teknisk tegning ved Hellerud Videregående Skole har alltid hatt et godt rykte. Cjub er inget unntak, de har nettopp vunnet pris på fylkesmessa for ungdomsbedrifter.

Tveita: Det var 2. mars guttene i Cjub Tekniske Tegnere ble stolte mottakere av prisen for beste nettside på fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Oslo. I tillegg til penger, fikk de også heder og ære, nye oppdrag og potensielle kunder. Nå står NM for tur.
Premien var på 1000 kroner, og nå håper vi selvfølgelig på å vinne NM også, sier daglig leder og nestleder i bedriftens styre Cato André Johansen. Sammen med styreleder og web-ansvarlig Jonas Aarre Sommarset, og kontorsjef og sjåfør Nicolai Bergum utgjør de Cjub TT.
Vi startet bedriften fordi vi ville jobbe med reelle oppdrag istedet for bare tenkte oppdrag, slik at vi kan få bedre erfaring og lære kundekrav, forteller Jonas Aarre Sommarset.

Gode konkurrenter

Cjub markedsfører seg selv som billige konkurrenter til arkitekter. De tar gjerne på seg småjobber som arkitektene ikke er altfor glad i.
Hvis man for eksempel ønsker å sette inn nye vinduer på et hus, er ikke alltid arkitektene like glad for å gjøre det. Da tar vi gjerne på oss det, mye billigere enn de fleste andre på markedet, forteller Jonas.
Guttene har måttet markedsføre bedriften, og skaffet kunder selv. Hittil har de stort sett rettet seg mot privatmarkedet.
Det er større muligheter på det private markedet. De er ikke alltid helt sikker på hva de vil ha gjort, så da får vi erfaring i å veilede og hjelpe dem med å ta beslutninger, forteller Jonas.

Ikke mindreverdige

Cjub TT tilbyr hovedsaklig tegninger til byggeprosjekter, både skisse og anmeldesestegninger, arbeidstegninger og detaljtegninger, og leverer 2D og 3D bilder av høy kvalitet, laget av programmer også arkitekter bruker. For en sånn tegning er prisen 300 kroner, en arkitekt ville kanskje ha tatt 600 kroner timen.
Vi kan for eksempel ta bilder av et rom og legge det inn på pc'en. Så får vi laget et 3D-bilde av rommet, og har muligheten til å forandre det kunden måtte ønske. Det kan være å endre farge på veggene. Da får de et realistisk bilde på hvordan det faktisk blir seende ut, forteller Cato.
Guttene forteller at en teknisk tegner både har blitt kalt mindreverdig arkitekt og en arkitekts sekretær. Selv beskriver de en teknisk tegner som en ekspert på å tegne selve huset, en mellomting mellom ingeniør og arkitekt. På www.cjub.org kan du finne ut mer om ungdomsbedriften og teknisk tegning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere