*Nettavisen* Nyheter.

Suksess for Ringen

 

Over 2.3 millioner publikummere fant veien til gamle og nye kinosaler i Oslo i løpet av 2008. Ringen kino ble kjapt synlig på statistikken.

Ringen kino, som åpnet i Oslo øst 21. november i fjor, hadde 53.381 besøkende på en drøy måned.

- Det er vi veldig godt fornøyd med og det viser at den delen av byen virkelig har satt pris på vår etablering av Nordens første heldigitale kino, sier Geir Bergkastet Adm. direktør i Oslo Kino AS til NRK Østlandssendingen.

Men i løpet av hele året var det Colosseum som var best besøkt av Oslo-kinoene med 685.447 tett fulgt av Saga kino med 577.739 publikummere.

De tre mest sette filmene i 2008 var Mamma Mia! (151452 besøkende), James Bond Quantum of Solace (99647 besøkende) og The Dark Knight (95681 besøkende).

Max Manus er overraskende oppe på en 6. plass til tross for at den hadde premiere så sent som 19. desember.

Gledelig økning

Det spesielt gledelige med fjoråret er at de norske filmene gjorde det så bra. «Max Manus» ligger allerede an til å bli den best besøkte norske filmen på svært mange år. Og i første halvdel av 2008 var det norske filmer som bar kinobesøket, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino, til Dagsavisen.

To norske filmer ligger på topp fem for kinobesøket i hele Norge i fjor; «Kautokeino-opprøret» (343.615) besøkende og nykommeren «Max Manus». Den nye storfilmen ble sett av hele 403.159 på 14 dager, og var bare én kinodag fra å bli den tredje mest besøkte kinofilmen i fjor.

Det er unikt at det ligger to norske filmer på topp fem. Det var i alt fem norske filmer på topp 20. Det er godt å se at norsk film gjør det så bra. At vi går inn i 2009 med god fart, er mye takket være «Max Manus». At filmen rakk å bli den fjerde mest sette filmen på kino i løpet av fjorten dager er en bragd, sier Langballe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag