*Nettavisen* Nyheter.

Suksessfullt prosjekt

Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) var imponert over det de har fått til på Jordal skole. FOTO: IRENE DESIRÉ KILDAHL

I dag var både byråder og ministre samlet på Jordal skole for å høre om det spesielle prosjektet, klasse C

JORDAL: Både Manuela Ramin-Osmundsen og kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell satt fokusert å hørte etter da rektoren ved Jordal skole fortalte om prosjektet.

I 2005 dannet Jordal skole en helt egen klasse spesielt tilpasset elever som faller utenfor skolen. Mange av ungdommene sliter ofte med atferdsproblemer, rus, kriminalitet, og problemer hjemme, men fellesnevneren er at de fleste ikke følges opp i hjemmet, sa rektor Eli Senneset på møtet i formiddag.

Tilpasset behov

Ved hjelp av diverse undervisningsmetoder og andre faktorer tilpasset deres behov, skal prosjektet få dem interessert i å lære.

De får måltider hver dag, og hvis de ikke møter kommer vi hjem og henter dem. Noen ganger gjør vi nesten det mamma og pappa skulle ha gjort, sa Senneset.
Senneset er fornøyd med prosjektet, og hun la til at de fleste som har gått i denne klassen har kommet seg på videregående og gjør det generelt bra.

Positiv

Barne og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) fikk gleden av å møte elevene i klasse C selv, og hun er positiv til prosjektet.

Elevene virket svært fornøyde med opplegget, og jeg synes de som arbeider med dem er flinke til å tilnærme seg ungdommen på en positiv måte. Det er fint at de tar i bruk utradisjonelle metoder, sa Ramin-Osmundsen.

Dårlige rykter

Frida Neander Rømo er elevråd ved skolen og hadde hørt ymse dårlige rykter om skolen før hun begynte, men både hun og de andre elevene tror at dannelsen av klasse C har fått bukt med mye av problemene.

Vi ser aldri noe vold i gangene, og det er fint at de tar hensyn til både dem og oss. Prosjektet er nok med på å gjøre de mer motivert, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.