RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sundby til topps i Tour de Ski


Martin Johnsrud Sundby spurtet (!) til seier i Kuusamo før jul. I OL er det nye muligheter.
Martin Johnsrud Sundby spurtet (!) til seier i Kuusamo før jul. I OL er det nye muligheter. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB
Martin Johnsrud Sundby gikk som ventet inn til seier i Tour de Ski søndag. Chris Jespersen ble nummer to og sikret norsk dobbeltseier.

Sundby ble tidenes første norske mannlige løper som vant Touren sammenlagt. Halvannen time tidligere sikret Therese Johaug første norske seier for kvinnene. Norge tok fem av seks pallplasser i den åttende utgaven av Tour de Ski.

Les også: Sundby i Tour-tet

– Det er en fantastisk følelse helt innerst i sjelen. Det er forferdelig mye hardt arbeid som ligger bak, og jeg har utrolig mange mennesker å takke for dette, sa Sundby til NRK.

Jespersen knuste Northug

Gjennom hele Touren har Sundby vært i strålende form, og han gikk ut på siste etappe med 48,5 sekunders ledelse til Petter Northug. Jespersen startet som nummer tre, snaut halvannet minutt bak Sundby.

Sundby gikk etappen i ensom majestet og tok en klar seier. Jespersen viste styrke og sikret annenplassen. Etter seks kilometer var Jespersen oppe i ryggen på Northug, og allerede tidlig i bakken stakk han fra nordtrønderen. I mål var Jespersen 36 sekunder bak Sundby.

– Det var utrolig gøy å gå i dag. Jeg følte meg sprek og hadde gode ski. Jeg har jobbet hardt for dette, sa Jespersen til NRK.

Northug utenfor pallen

Northug fikk det tungt i den avsluttende monsterbakken, og 500 meter før mål ble han også passert av Johannes Dürr. Østerrikeren tok tredjeplass, mens Northug måtte nøye seg med fjerdeplass. Dürr ble slått av Sundby med 1.05,9 minutter, mens Northug var 1.49,5 minutter bak landsmannen.

Sjur Røthe fulgte på femteplass, mens Tord Asle Gjerdalen ble nummer sju. Didrik Tønseth kom på tiendeplass og sørget for at seks nordmenn var blant de ti beste. Niklas Dyrhaug ble nummer 17. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere