RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sunn grillhjelp til parksommeren


Man kommer ikke utenom grillmaten i sommermånedene. ALLE FOTO: KJERSTI LERKERØD
Man kommer ikke utenom grillmaten i sommermånedene. ALLE FOTO: KJERSTI LERKERØD
Jentene bak Middagshjelpen på Sagene leverer middag til travle småbarnsfamilier og har ingen vanskeligheter med å overføre sunt kosthold til grillingen.

SAGENE: Dårlig tid, manglende planlegging og skortende kreativitet fører til at vi ofte slenger pølser på grillen når sola titter frem og innbyr til parkliv og piknik.

Marie Nordsveen og Åsa Henriksen har nylig startet matleverandøren Middagshjelpen, som hjelper barnefamilier med å planlegge middagene ved å sette opp menyer og velge ut råvarer. Litt planlegging kan også være nøkkelen til et litt sunnere grillkosthold.

– Vi er veldig opptatt at man skal spise litt sunnere, og at matlagingen skal være så miljøvennlig som mulig. Vi pleier alltid å variere mellom kjøtt, kylling og vegetar, og vi beregner mengden mat så det ikke skal bli noen matvarer som må kastes, forteller Nordsveen.

Grilling uten pølser

På Østkantavisas oppfordring har Middagshjelpen satt opp tre alternative grillmenyer. Alle er lette å lage, og ingen inneholder klassikeren pølser. Middagshjelpen fokuserer på et kosthold med mye frukt og grønnsaker, og anbefaler at man kutter litt ned på kjøttinntaket.

– Nordmenn spiser generelt for mye kjøtt, men man trenger selvfølgelig litt, sier Nordsveen. Som alternativ kan man for eksempel grille den tyrkiske osten Hallomi, eller legge på litt laks eller kylling. Nordsveen foreslår at man blander salaten om morgenen, eller lager opp mat som holder noen dager fremover, dersom man pleier å ha dårlig tid.

– Det er også en idè å bruke det man har liggende. Veldig mye kan brukes i salat, og samtidig slipper man å kaste noe, sier Nordsveen.

Help til småbarnsforeldre

Selv har Nordsveen og Henriksen gjort det til et levebrød å beregne og planlegge for andre.

– Det er først og fremst småbarnsfamilier som benytter seg av tilbudet. Det blir lett til at man stresser innom butikken på vei hjem fra jobb og ender opp med å kjøpe mye dårligere mat, samtidig som man bruker mer penger enn man hadde tenkt, sier Nordsveen.

– Selv om det koster litt å få maten levert, er prisen omtrent halvparten av det en vanlig norsk familie bruker på mat per uke. Antakeligvis sparer man endel penger på å ikke kjøpe overflødige råvarer, avslutter Nordsveen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere