Gå til sidens hovedinnhold

Sunn helsepolitikk

Den svømmeelskende 88-åringen Martin Kjelsaas mener svømmingen i Sogn Bad er god helseforebygging og etterlyser flere seniorer fra Nordre Aker til å hoppe uti.

SOGN: I tillegg til morgenbadet tirsdager, onsdager og torsdager fra kl. 06.30, har bassenget som pensjonisten Kjelsaas har vasset i siden slutten av 70-tallet, nå utvidet badetiden i helgene.

Hver lørdag fra kl. 10.00 til 15.00 er svømmehallen som ligger i samme lokale som Sogn videregående skole, ved Ullevål stadion tilgjengelig for dem som ønsker en svømmetur i det ellers så kalde vinterværet.

Idiotiske politikere

Med den imponerende alderen er ikke hastigheten, men distansen, det viktigste for Kjelsaas når han hopper uti det 25 meter lange bassenget som holder en badetemperatur på behagelige 28 varmegrader.

Flere av brukerne fra den eldre garde understreker viktigheten av å ha et svømmende helsetilbud i bydelen. Rykter skal ha det til at Sogn bad kanskje fordamper om den videregående skolen flytter, noe som ikke er god musikk for Kjelsaas ører.

Dette er jo et kjempefint tilbud som er veldig helseforebyggende. Badet var stengt en periode og jeg mener politikerne må være noen idioter om de ikke skjønner hvilken viktig helseeffekt dette har, mener den svømmende pensjonisten.

Svømmende morgenfugler

Badstue og svømmegymnastikk er andre fasiliteter i svømmehallen. Svømmegymnastikken er et veldig populært kurs, og som de ansatte ved badet mener er en snill måte å behandle kroppen på overfor personer under rekonvalesens.

I tillegg til en god del arbeidsfolk som er svømmende morgenfugler før de drar på jobben, huser svømmehallen også en fast gjeng med seniorer som har lagt hundrevis av mil bak seg i bassenget. Men både de ansatte og pensjonisten Kjelsaas mener at det er plass til flere.

Det er absolutt plass til flere. Det bor mange eldre mennesker i dette området, og mange av dem har hatt godt av å komme hit, oppfordrer Kjelsaas.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene