*Nettavisen* Nyheter.

Sunn hunde-fornuft

I denne utgaven av Lokalavisen er det hunden, menneskets beste venn, som er i fokus. For tre år siden måtte den lille puddelen Rasmus bøte med livet etter et nærgående møte med en brutal amstaff-hund. Den og flere andre mer eller mindre skjebnesvangre hendelser førte til at loven ble endret, slik at det blant annet ikke lenger var lov til å hensette hunder alene utenfor bygninger der det ferdes folk, altså for eksempel butikker.

Lite har forandret seg siden loven om hundehold kom. Det er forbudt å gå fra en bundet hund på offentlig sted, men hvem følger egentlig loven? Vi ser stadig vekk hunder som står bundet utenfor butikker, og nå har Lokalavisen fått henvendelse fra en Frogner-beboer som mener dette bør slås hardere ned på. Politiet opplyser imidlertid at de ikke har kapasitet til å priorietere saker med lovbrytende hundeeiere involvert, så disse står selv overfor et felles ansvar, og egen sunn fornuft.

Det er selvsagt forståelig at loven finnes. Men det er som kjent forskjell på teori og praksis, og vi undrer om loven egentlig har noen særlig effekt.

Vi oppfordrer alle hundeeiere til å ta ansvar, men kan likevel ikke unngå å spørre hvilke alternativ hundeeiere egentlig har? Skal man først gå en halvtimes tur med bikkja, for så å gå den samme turen en gang til for å få med en handletur i matbutikken? I tillegg til alle de andre aktivitetene og gjøremålene man skal få skviset inn mellom jobb, trening og nattesøvn?

Det er kanskje på tide at butikker og kjøpesentre vurderer hvordan man også kan gjøre hverdagen lettere for hundeeiere. Norsk Kennel Klubb foreslår å sette opp hundebur og luftegårder utenfor kjøpesentre og butikker, og dette synes vi kan være en god idé. Det vil selvsagt ikke løse alle problemer, og flere hundeeiere vil ganske sikkert vegre seg for å sette igjen Fido i bur mens de er i butikken for å kjøpe dagens middag. Men vi mener at de store butikkene, der vi stadig ser hunder plassert på utsiden, og vi oppfordrer absolutt butikkeierne til å hjelpe til der det er mulig å få til en god løsning for fir- og tobente.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.