RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sunn ungdom

På kort tid har bruskonsumet på Ammerud aktivitetssenter gått ned med over 50 prosent. Det er takket være et nytt sunnhetsprosjekt, der fylkesmannen støtter ungdommene med vann og frukt.

Ammerud: Gratis vanntank og subsidiert frukt gjør at ungdommene på Ammerud går en sunnere fremtid i møte. Leder Habib Tahir synes det har vært mye fokus på å redusere barn og unges sukkerforbruk i skolene, og ønsket nå å gi de unge et tilbud også i deres frivillige aktiviteter.
Vi ønsker ikke å tvinge noen til å drikke vann, vi har beholdt brusautomaten vår, men vi ser at forbruket har gått ned. Tidligere fylte vi på brus hver uke, mens nå holder det med en gang i måneden, sier Tahir fornøyd.

Positivt tiltak

Tahir søkte selv om støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Resultatet var ti tusen kroner til å bruke på en vannautomat og subsidiert frukt. Ungdommene kan nå for eksempel få kjøpt et eple til den overkommelige prisen av én krone.
Og tilbudet blir godt mottatt. Kameratgjengen Osman, Thinesh, Cobby og Carlos er svært fornøyd med sin nye sunnere hverdag.
Det er et bra tiltak, det er viktig å være sunn. Det er bra for kroppen, sier de i kor. Likevel tviler de sterkt på om det er helt slutt på godteri og brus.
Det er ikke sikkert vi slutter med det, men det er veldig bra at vi kan drikke vann i stedet, sier de fire, før de tar en bit av et eple til ære for fotografen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere