Super fest i Dumpa

Beboerne Liz Buer, styreleder Jannicke Bain og beboer Mary- Anne Skramstad koser seg på festen.

Beboerne Liz Buer, styreleder Jannicke Bain og beboer Mary- Anne Skramstad koser seg på festen. Foto: Foto: Privat

Lørdag feiret Munkerudsaga 60-årsjubileum. Det ble storslagent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arne Sunde fortalte levende om områdets historie.

MUNKERUD: – Vi hadde en helt fantastisk feiring, forteller Nina Skramstad.

– 75 mennesker med stort og smått ville være med å feire. Det startet klokken 13 med Arne Sunde. Han sitter i styret i Søndre Aker historielag, og ledet en guidet tur i nærområdet med beboere i sameiet. Han fortalte blant annet om veinavn og opprinnelsen til navnene.

Han visste mye om saga nederst i Ljabrubakken som sameiet har fått navnet etter, om Ljabru hovedgård og om Ljanselven. Alle var strålende fornøyd over å få fortalt historien fra nærområdet som de ikke kunne, fortsetter Nina Skramstad.

– Og Arne Sunde er et vandrende leksikon i så måte.

Fest i Dumpa

Klokken 17 begynte festen med velkomst-drikke, i et fantastisk vær. Teltet sto pyntet, dekket og klart med blomster fra hagene rundt i Dumpa. Alle hadde med en rett til felles koldtbord. Alt fra sursild til couscous.

– Styreleder Jannicke Bain hadde laget en utrolig flott jubileumssang og stemningen var helt på topp. Mary-Anne Skramstad holdt en flott og opplysende tale om mye av det som har skjedd i Dumpa opp igjennom årene. Hun bodde der som liten jente, overtok etter hvert leiligheten etter sin far og bodde der i 9 år med mann og 4 barn, før hun for 12 år siden nok en gang kom flyttende tilbake til Dumpa! Det sier litt om stedet, sier Nina Skramstad.

Etter maten ble det servert kaffe og kaker, blant annet en sjokoladekake som var over en meter lang bakt av oss tre i fest komiteen, altså Lillun, Gunn og Nina.

Musikk og dans

Musikk og dans ble det selvfølgelig også litt utpå i en kveld og natt som var fløyelsmyk med fullmåne, stjernehimmel og lykter i trærne. Ungene lekte rundt og danset også masse. Noen sovnet i vognene sine og alle var i kjempehumør, sier Nina Skramstad.

Siden starten

Kirsten Pallum er den som har bodd i sameiet helt fra starten av og hun var selvfølgelig hjertelig tilstede på festen. Det samme var Gerd Borgen som kom flyttende noen måneder senere men i samme året.

Hun er forøvrig 92 år og gikk ikke fra festen før 02.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.